Via zdnet.com, Mary-Jo Foley, Microsoft pregătește versiunea beta pentru public a Internet Explorer 9 pentru lansare în septembrie, potrivit declarațiilor lui Kevin Turner, Microsoft Chief Operating Officer, declarații făcute astăzi la reuniunea anuală a analiștilor financiari Microsoft (FAM).

Anterior pe Internet au circulat multe speculații care lăsau să se înțeleagă că data de lansare a versiunii beta IE9 ar fi fost stabilită de Microsoft inițial pentru august 2010. (Am încercat și eu să aflu în repetate rînduri de la Microsoft România detalii, dar fără succes).

Pe lîngă performanțe sporite de randare și alinierea la standardele web, plus securitate mai bună, se așteaptă ca IE9 beta să aducă și elemente noi privind interfața de utilizare (UI). Au existat alte speculații potrivit cărora ar fi ieșit neoficial pe Internet un build interimar (distribuit de Microsoft partenerilor) în care ar exista un download manager (vezi pe neowin screenshoturi), iar veridicitatea acestor screenshoturi a fost confirmată de cei de la neowin.net.

Microsoft a vorbit oficial pentru prima dată despre IE9 la PDC 2009, cînd a anunțat că browserul va folosi puterea procesorului grafic (plăcii video) pentru redarea paginilor web și că noul motor IE pentru JavaScript (codename Chakra) va fi inclus în produs, Microsoft dorind să extindă astfel suportul pentru HTML 5 în IE9.

În ianuarie 2010 tot cei de la neowin.net au anunțat că Microsoft va aduce și unele îmbunătățiri la gestionarea taburilor din IE. Quick Tabs va permite rearanjarea taburilor deschise ca miniaturi în pagina Quick Tabs din IE, miniaturile se vor mări la trecerea cu mouse-ul pe deasupra lor, iar dacă tabul corespunzător miniaturii de sub mouse nu este vizibil, taburile vor fi derulate automat pentru a avea acces cu click tabul care ne interesează – sunt doar cîteva elemente de noutate).

Suportul pentru standarde Web va include HTML5, SVG 1.1 la a doua ediție, interogări media CSS3, margini și fundaluri CSS3, selectori CSS3 și multe alte chestii tehnice.

Ce browser folosești și de ce ?

Back To Top
Search