În Microsoft Outlook se pot asocia imagini unui formular de contact sau unei Cărți de Vizită Electronice (O Carte de Vizită Electronică este o modalitate de afișare a anumitor informații despre un anumit contact similară cu aceea a unei cărți de vizită clasică, de hîrtie. Această Carte de Vizită Electronică se poate introduce în mesajele de poștă electronică). Aceasta permite, de exemplu, asocierea unei imagini unei persoane sau asocierea unui logo pentru cardul unei companii, ceea ce va crește destul de mult viteza de lucru și va reduce monotonia supraîncărcată din Outlook.

Dacă atît expeditorul cît și destinatarul folosesc Outlook 2010 sau Outlook 2007, o fotografie a persoanei de contact apare în mesajele de e-mail cînd expeditorul folosește o fotografie. Aceeași imagine apare în headerul mesajului (acel rezumat care este descărcat de pe server pe PC pentru fiecare mesaj în parte. În header apar informații cum ar fi : subiectul, expeditorul, data primirii, importanța mesajului, dacă are atașate fișiere și informații despre mărimea mesajului), atît în Reading Pane, cît și atunci cînd deschidem e-mail-ul separat.Adăugarea, ștergerea sau schimbarea imaginii

Imaginile folosite pentru înregistrarea persoanelor de contact în Outlook sunt redimensionate automat la 90 pe 90 de pixeli și pot avea orice format grafic standard, respectiv .jpg, .png, .gif, .bmp sau .tif.

Pentru a adăuga o imagine

În Contacts, deschide contactul de editat.
Pe tabul Contact, în grupul de comenzi Options, dă click pe Picture, și apoi, în mini-meniul care apare click pe Add Picture.
Găsește imaginea de inserat, apoi dă dublu-click pe numele fișierului-imagine.

Pentru a elimina o imagine

În Contacts, deschide contactul de editat.
Pe tabul Contact, în grupul de comenzi Options, dă click pe Picture, și apoi, în mini-meniul care apare click pe Remove Picture.

Modificarea unei imagini

În Contacts, deschide contactul de editat.
Pe tabul Contact, în grupul de comenzi Options, dă click pe Picture, și apoi, în mini-meniul care apare click pe Change Picture.
Găsește imaginea de inserat, apoi dă dublu-click pe numele fișierului-imagine.

Sincronizarea imaginii de pe Electronic Business Card cu imaginea de contact

Dacă imaginea de la persoana de contact nu se potrivește cu aceea de pe Cartea de Vizită Electronică și vrei să fie aceeași, trebuie urmați acești pași :

Dacă ai deschis deja contactul de editat, dă dublu-click pe Electronic Business Card.
Pe tabul Contact în grupul de comenzi Options, dă click pe Business Card.
La Card Design, la Image, dă click pe Change.
Găsește imaginea de inserat, apoi dă dublu-click pe numele fișierului-imagine.

Back To Top
Search