Pana De Curent - To Remote Or Not To Remote

Astăzi vom face o paralelă cu o experiență cunoscută – pana de curent – și lucrul la distanță, tocmai pentru a ne face o idee despre momentul, punctul din care munca remote nu mai este așa simplă precum ne-o imaginăm înainte de a o alege ca mod de viață.

Așadar, care o fi legătura dintre o pană de curent și lucrul de la distanță?

Perfect îndreptățită întrebarea!
Evident, unii dintre noi se vor gândi că dacă e o pană de curent, nu vom putea lucra de la distanță. Personal consider că pentru un lucrător de la distanță profesionist acesta este un răspuns complet greșit. Dacă privești serios munca la distanță, vei face tot posibilul pentru a avea cel puțin un laptop de rezervă cu bateria încărcată și un telefon sau un modem cu o conexiune mobilă eficientă. Ideal te vei strădui să achiziționezi un UPS performant ca să fii pregătit(ă) pentru asemenea situații.
Astfel chiar dacă e o pană de curent, vei putea relua munca fără întreruperi prea lungi. Iar angajatorul tău va fi mulțumit pentru că – deși nu toți acești angajatorii de remoteri o vor spune – așteptările sale de la tine în acest sens au fost anticipate corect.

Care este reacția voastră când este o pană de curent în zona în care locuiți?

Personal am o oarecare nemulțumire de fiecare dată, cu privire la starea rețelelor și transformatoarelor din infrastructura locală. Pentru că elementele din care este constituită nu sunt probabil în cea mai bună stare, știu că uneori rețeaua electrică va ceda și vor fi pene de curent.

Unele persoane, din diverse motive, se vor teme la producerea acestor întreruperi nedorite în alimentarea cu energie electrică. Sigur, sunt nenumărate inconveniente: întuneric, centrala și alte electrocasnice nu funcționează și de aici disconfort, anxietate și chiar teamă.

În mare cred că putem spune astfel: o întrerupere de curent este un eveniment nedorit, neașteptat, care produce disconfort și uneori chiar teamă. În același timp, chiar dacă avem aceste stări nedorite atunci când se întrerupe curentul, știm că defectul se va remedia într-un timp rezonabil, cu excepția situațiilor mai grave cum ar fi dezastrele naturale sau alte evenimente negative majore.

Și acum chiar despre legătura dintre pana de curent și lucrul la distanță

Ca remote worker trebuie să fii conștient că o ”pană de curent” se poate produce oricând în cazul tău. Mai precis spus, te poți trezi brusc, oricând, cu accesul tăiat la locul tău de muncă de la distanță, la fel de brusc și de neașteptat ca atunci cînd curentul se oprește din cauza unui defect aleatoriu la rețeaua electrică.

Ca remote worker, ca să nu te sperii de ziua în care se taie VPN-ul cu locul de muncă (ziua cu pana de curent), trebuie să fii un foarte bun profesionist care știe pe ce se bazează, tot așa cum un om trecut prin multe știe că o pană de curent se va remedia în timp util. Adică trebuie să ai siguranța că vei trece la următorul job remote pentru că nu ai de ce te teme din punct de vedere profesional.

După părerea mea, doar atunci când vei putea privi detașat tăierea accesului tău la jobul de la distanță la fel de detașat cum privești o pană de curent obișnuită te vei putea considera apt(ă) de a lucra la distanță.

Back To Top
Search