Avem o veste nouă și încă una foarte bună privind reorganizarea de la Microsoft: Panos Panay, CVP responsabil de Surface preia conducerea diviziei Microsoft Devices. După plecarea recentă a lui Stephen Elop de la conducerea diviziei Windows Hardware, ca urmare a restructurărilor recente, această divizie a fost mutată în subordinea lui Terry Myerson, Executive Vice President și șef Windows.

Ce e nou ?

Acum, Panos Panay, Corporate Vice President va răspunde de toate device-urile Windows Premium. El nu va prelua atribuții pe domeniu financiar, de marketing sau distribuție, ci va superviza direct producția pentru toate device-urile hardware premium de la Microsoft, printre care Surface, Windows Phone, consolele Xbox, Surface Hub, Microsoft Band și ochelarii pentru realitate augmentată Holo-Lens. Potrivit ZDNet, un purtător de cuvânt Microsoft a confirmat toate aceste informații pentru Mary Jo Foley, mutarea fiind deja anunțată intern la Microsoft de săptămâna trecută.

De unde și până unde această decizie ?

Ea nu este surprinzătoare, și nici întâmplătoare. Rapoartele fiscale recente de la Microsoft arată creșteri semnificative la încasările Surface. În raportul pe al patrulea trimestru al Microsoft FY15 (anului fiscal), Surface conduce detașat la hardware. Veniturile Surface au ajuns la 888 milioane de dolari pe trimestru, ceea ce reprezintă o creștere de 117%. Pe tot anul fiscal 2015 veniturile totale generate de Surface au depășit 3.6 miliarde, ceea ce reprezintă o creștere de 65% față de anul fiscal precedent.

WP_20141225_00_58_28_Pro
Surface Pro 3 este un device incredibil !

De ce mi se pare o veste foarte bună ?

Personal mă bucur foarte, foarte mult de această veste, și să vă spun și de ce. Anul trecut, la Microsoft MVP Summit în Redmond, am participat la o prezentare a poveștii Microsoft Surface făcută de nimeni altul decât de însuși Panos Panay. UN OM CÂT O MIE. UN OM puternic, cu voință de fier, cu ambiție și putere de muncă ieșite din comun. Un om demn de tot respectul și exact omul potrivit la locul potrivit după părerea mea ! Mai e un aspect. Anume acela că dacă omul care a creat Surface Pro 3 este acum șef peste divizia hardware ar putea exista șanse să vedem acel mult-visat Surface Phone: conceptmicrosoftsurfacewin8_0 Iată mai jos un interviu acordat de Panos Panay pentru CNN Money cu ocazia lansării Surface Pro 3 unde se poate vedea munca enormă depusă pentru conceperea și realizarea acestui device:

Back To Top
Search