A trecut ziua de marți, a trecut Patch Tuesday de la Microsoft, cu câteva update-uri importante. Mai exact 12 care vizează 22 de vulnerabilități din Windows, Internet Explorer și Office.
Dacă ne aducem aminte de mărețul articol pompieristic care a făcut ocolul presei românești, încă pe la case mari (vezi la Tudor povestea), acum avem patch pentru acea gaură de securitate care amenința milioanele de utilizatori IE din lumea întreagă cu pierderea datelor. (Oh, God…)
Update-ul pentru IE este ”critical” și rezolvă patru probleme ale browserului. Una este legată de o problemă la procesarea CSS în toate versiunile IE (inclusiv IE9), care permitea executarea de cod malițios de la distanță. Datele telemetrice puse la dispoziție de Microsoft i-au contrazis pe cei care exagerau prezicând un update ”out-of-band”, în afara ciclului normal, pentru că atacurile care exploatau această problemă au fost limitate.
Un alt update din acest Patch Tuesday este unul opțional, dar important, care a mai fost lansat în 2009. El vizează limitarea funcției Autorun în Windows XP, Vista Server 2003 și Server 2008, pentru a porta și în aceste versiuni comportamentul preventiv din Windows 7. Mai exact este vorba despre eliminarea funcției Autorun pentru executabilele de pe discuri externe gen stick, memory flash sau USB drive (non CD, non DVD). Infecțiile cauzate de troieni transmiși pe această cale aveau tendința îngrijorătoare de a crește numeric în ultima vreme, mai ales în Windows XP (uh, oh, iar XP ?) astfel încât, prin includerea în Windows Update, Microsoft speră ca mai mulți utilizatori să-l instaleze pe sistemele lor.
Pentru a găsi acest update în XP, trebuie să execuți actualizarea în mod Custom, nu Express și să o bifezi de la Optional Updates, unde figurează cu numele ambiguu de Update for Windows XP.

Pentru detalii suplimentare despre aceste update-uri, accesează site-ul Microsoft.

Back To Top
Search