M-am gândit la niște sfaturi simple care pot fi însă de un real folos înainte de a apela la serviciile unui tehnician sau înainte de a duce calculatorul la service.

Așadar, dacă PC-ul devine ne-cooperant, poți încerca niște pași simpli.
[box type=’tip’] Dacă PC-ul funcționează de mai mult timp și începe să se comporte ciudat, fie că este vorba de software, fie că este vorba de hardware, înainte de orice, dă un Shut Down, așteaptă câteva minute și repornește-l.
Dacă nu ai nici un rezultat, pentru un desktop dă din nou shut down, scoate cablul de alimentare din sursă sau din priză, așteaptă 10 minute și încearcă din nou. O idee bună ar fi să deconectezi de această dată perifericele externe neesențiale, mai orice în afară de monitor, tastatură și mouse.
Dacă PC-ul pornește, reconectează pe rând perifericele deconectate anterior și încearcă să le folosești de probă. Astfel poți depista o eventuală problemă legată de un hardware extern.
[/box] [box type=’tip’] La fel procedăm și pentru un laptop care se arată ”obosit”. La oprire scoatem bateria și cablul de alimentare și, foarte important, ținem butonul de power apăsat 30 de secunde până la un minut, după care încercăm iar. Pare ciudat, dar este o metodă verificată pe mai multe branduri de laptopuri.
[/box] troubleshootingNu vă așteptați să se rezolve probleme grave pe această cale, dar încercați și acești pași simpli înainte de a vă da bătuți și a suna la service !
Care este trucul tău preferat și cum procedezi dacă sunt probleme cu PC-ul ? Care e primul tău pas spre rezolvare ?

Back To Top
Search