Noul Surface Precision Mouse este primul mouse Microsoft cu un pronunțat design ergonomic dintre toți „rozătorii” lansați de companie. Recent el a fost lansat pe piață la precomandă.

Puțin mai mic decât Sculpt Mouse, Surface Precision Mouse are un design strict pentru dreptaci, lucru care a atras destul de multe comentarii negative.

Acesta este însă cam singurul aspect negativ al perifericului, pentru că gama bogată de caracteristici funcționale comopensează acest neajuns cu prisosință.

Butoanele Surface Precision Mouse

Pe lângă designul ergonomic cu suport lateral pentru degetul mare, mouse-ul Surface Precision are trei butoane programabile, care pot fi setate să execute diferite sarcini, cum ar fi lansarea unui program, salvarea unui document, rularea unui macro și altele.

 

Specificații tehnice

PRECISION SURFACE MOUSE
Design Design ergonomic cu prindere laterală
Dimensiuni 122.6 mm x 77.6 mm x 43.3 mm
Greutate 135 grame cu bateriile reîncărcabile incluse
Butoane 6 butoane, inclusiv click stânga și dreapta plus buton-rotiță scroll (derulare)
Scrolling (derulare) Derulare orizontală și verticală mecanică fină sau cu detentă magnetică personalizabilă.
Interfețe conectare USB 2.1, Bluetooth Low Energy v. 4.0/4.1/4.2
Frecvența Wireless Banda 2.4 GHz
Durată viață baterie Până la 3 luni
Baterie Baterie reîncărcabilă lithium ion (inclusă)
Culoare Gri
Compatibilitate Complet personalizabil pe Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 8.1
Personalizarea nu este disponibilă pe device-urile cu Windows 10 S
Windows 7 (doar în mod USB, cablu inclus)
Mac OSX
Pentru a fi utilizat în modul wireless, device-ul la care se conectează trebuie să suporte standardul Bluetooth 4.0 sau mai recent.
(Notă: multe device-uri Apple și Windows 7 nu suportă aceste versiuni Bluetooth)
Personalizarea butoanelor și Smart Switch2 sunt disponibile doar folosind aplicația Microsoft Mouse and Keyboard Center. Caracteristicile nu sunt disponibile pe Windows 10 S.

Mouse-ul permite controlul asupra mai multor PC deodată

Caracteristica cea mai atrăgătoare a acestui mouse este abilitatea de a controla până la 3 device-uri cu Windows 10 fără a fi nevoie de conectări și/sau deconectări, la fel ca la unii mouși Logitech cu software-ul Flow.

Butonul de deasupra de rotiță permite comutarea între derularea infinită și cea rând cu rând. Mouse-ul nu are un buton din mijloc dedicat, ci unul inclus în mecanismul rotiței de derulare.
 
Conectarea mouse-ului se poate face folosind Bluetooth LE v. 4.2 sau cu fir, prin intermediul unui cablu micro USB. Windows 10 oferă compatibilitate cu toate opțiunile de conectare, dar odată cablat, mouse-ul devine compatibil și cu Apple macOS sau cu Windows 7. De reținut că mouse-ul poate fi folosit și cu un device Android via Bluetooth.
Conectare Surface Precision Mouse prin cablu micro USB
Surface Precision Mouse se poate conecta și prin cablu micro USB

Pentru cei interesați, Surface Precision Mouse se găsește la precomandă în Microsoft Store pentru 99 USD. Având în vedere că este construit dintr-un plastic care nu seamănă nici pe departe cu un material premium, așa cum te-ai aștepta de la un device pe care scrie Surface, cred că prețul este cam mare.

La un preț oarecum similar veți găsi mouse-ul Logitech MX Master S2, care este mai arătos, pare să fie construit mai îngrijit și are funcționalități similare.

Momentan, Surface Precision Mouse nu este disponibil în România.

Back To Top
Search