Phone Insider

Zilele trecute am instalat o nouă aplicație Windows Phone care mă trimite cu gândul la faptul că programul Preview for Developers, prin care toată lumea a putut testa Windows Phone 8.x înainte de lansare va fi înlocuit de un nou program, Phone Insider.

Exact așa se numește și aplicația pe care am instalat-o: Phone Insider.
Întâmplarea face ca zilele trecute să mă fi gândit așa: dacă tot merge spre unificarea platformelor proprii și dacă Joe Belfiore lucrează cot la cot cu echipa Windows condusă de Terry Myerson, de ce nu ar exista un program gen Windows Insider pentru Windows Phone ? Practic nu ar fi mult de făcut, trebuie doar înlocuită aplicația Preview for Developers cu Phone Insider, iar programul Phone Insider corelat cu Windows Insider.
Cam așa se pare că se și întâmplă. Mai sunt câteva zile până la evenimentul Windows 10 din Redmond, iar anterior Joe Belfiore a lăsat să se înțeleagă că vom auzi mai multe și despre Windows Phone cu această ocazie. Acum, Microsoft a adăugat în Windows Phone Store aplicația despre care vă vorbesc. Descrierea acesteia arată clar despre ce este vorba:

„provides registered Windows Insiders the ability to receive pre-release OS updates on their phone, directly from Microsoft.” (oferă membrilor Windows Insider posibilitatea de a primi versiuni de test pe telefoanele proprii, direct de la Microsoft)

Ca și la Preview for Developers, la deschiderea aplicației ți se cere să te autentifici cu un cont Microsoft. Dar toate tentativele mele de autentificare cu contul Microsoft au eșuat, pentru că deocamdată nu există acces public la Phone Insider.
Am văzut însă în aplicație o opțiune pentru autentificare cu un cont Microsoft Corporate (pentru angajați), ceea ce este o indicație solidă că Microsoft testează deja intern o versiune nouă a sistemului de operare mobil.
Descarcă Phone Insider

Back To Top
Search