Browserrr11

Potrivit unui raport NetMarketShare.com în octombrie 2011 Internet Explorer 8 domina piața browserelor cu 29%, urmat de Google Chrome 14 și Mozilla Firefox cu 13,65 și respectiv 10,18 procente. Microsoft anunță că 34,9% dintre utilizatorii Windows 7 au trecut la Internet Explorer 9, urmat de Google Chrome cu 14,3 la sută și Firefox la 11,8 procente.

Cote de piață ale browserelor pe ansamblu la 2 noiembrie 2011
Se poate observa mai sus că Google Chrome este foarte aproape de cota Firefox, ceea ce este cât se poate de interesant și mai mult ca sigur o imensă provocare pentru dezvoltatorii Mozilla.
Evoluțiile browserelor pe ultimele luni arată același lucru, adică apropierea Chrome de Firefox și un trend ușor descendent pentru Internet Explorer pe ansamblu:
browser-trends-10-2011
Trenduri la browsere pe ansamblu
La versiuni se pot observa intrări bune pentru Chrome14 și Firefox 7 și distanța încă mică dintre IE6 și IE9.
Cote de piață pe versiuni ale browserelor la 2 noiembrie 2011
Vă reamintesc că Microsoft încearcă să convingă utilizatorii să renunțe la Internet Explorer 6 și să adopte Internet Explorer 9. IE6 deține încă 7,49 procente din piață, destul de aproape de IE9, care are 9,79%.
 
Evoluțiile browserelor pe versiuni în 2011
Evoluțiile browserelor pe versiuni
Ciclul de lansare al browserului Microsoft este prea lent și acest lucru poate fi o problemă în fața competitorilor Google și Firefox, care au un ritm accelerat de actualizare a produselor proprii.
Internet Explorer 9 a fost lansat în martie și rulează doar pe Windows Vista și Windows 7. În prezent, Microsoft pregătește IE10, versiunea platform preview 3 fiind lansată luna trecută la conferința BUILD. Această versiune este disponibilă doar în Windows 8. De remarcat faptul că IE10 platform preview 2, despre care am relatat aici, lansat în iunie 2011, nu mai poate fi descărcat, cei interesați fiind îndrumați să descarce Windows Developer Preview. Microsoft a anunțat că Internet Explorer 10 va rula exclusiv pe Windows 8 și Windows 7.

Back To Top
Search