Podcast

Săptămâna aceasta a adus Windows 10 RTM pe PC-urile participanților la programul Windows Insider din toată lumea. De aceea am ales să discutăm un pic mai pe larg despre Windows as A Service și … despre Windows 10 RTM.

Was Ist Das Waas ?

Acesta este episodul 56 al podcastului Windows fără limite înregistrat duminică, 19 iulie 2015. Săptămâna aceasta a adus o mare bucurie pentru fanii Windows 10 dar mai ales pentru participanții la programul Windows Insider din toată lumea. De aceea am ales să discutăm un pic mai pe larg despre Windows as A Service și … despre Windows 10 RTM. Nici veștile din alte zone de activitate Microsoft nu sunt puține, ceea ce îmi dă încredere că și episodul de azi să fie unul interesant și util. Discutăm – printre multe altele – despre:

  • Stick-urile cu Windows 10 sunt disponibile la pre-comandă pe Amazon
  • Microsoft extinde parteneriatele globale pentru distribuția dispozitivelor Surface
  • Surface RT va primi un update în septembrie
  • Suită Office 365 nouă pentru Enterprise
  • Aplicațiile mobile Office pentru Windows au ieșit din Preview
  • Aplicațiile separate OneNote pentru iPad și iOS au fost reunite într-una singură
  • OneNote pentru Android a primit actualizări funcționale interesante
  • Controller-ul Xbox One Elite este disponibil pentru pre-comandă în Europa

Pentru detalii …

afișați notele asociate acestui episod

Was ist das Waas ?

Această primă parte a podcastului se referă la ce înseamnă și ce aduce nou Windows as a Service și va fi publicată sub forma unui editorial separat.

Știri pe scurt

Microsoft demarează de mâine campanii promoționale Windows 10 în toată lumea

Microsoft a anunţat că va demara de mâine campania publicitară globală pentru Windows 10 care va sărbători cea mai nouă generaţie şi va invita persoanele să se alăture unei noi ere. Campania începe mâine, luni, 20 iulie, în Statele Unite şi continuă în toată lumea de pe 29 iulie, cu un prim val de reclame TV şi digitale care vor evidenţia modul în care Windows 10 oferă un mod natural, firesc de a face lucruri – prin caracteristici cum ar fi Windows Hello sau Microsoft Edge.

Microsoft organizează evenimente de lansare Windows 10 în 13 mari orașe din toată lumea

Cei peste 5 milioane Windows Insiders vor fi sărbătoriți pentru rolul jucat în dezvoltarea Windows 10 prin evenimente speciale desfășurate în 13 mari oraşe ale lumii, printre care Sydney, Tokyo, Singapore, Beijing, New Delhi, Dubai, Nairobi, Berlin, Johannesburg, Madrid, Londra, Sao Paolo, și New York. La aceste evenimente Microsoft va face prezentări hands-on, demo-uri, va oferi programe de divertisment şi oportunităţi de întâlnire cu membri din echipa de dezvoltare Windows.

Campanie Microsoft în sprijinul organizațiilor non-profit

Săptămâna aceasta Microsoft a anunțat că va derula și o campanie de upgrade la Windows 10 prin care va ajuta organizațiile non-profit din întreaga lume. Lansarea acestei campanii coincide cu lansarea Windows 10. Este vorba despre o campanie de caritate care se va derula timp de un an și care este intitulată „Upgrade Your World”. Ea constă într-un parteneriat Microsoft cu 10 organizații de de caritate la nivel mondial, dintre care nouă au fost deja anunțate. Compania va alege a zecea organizație pe bază de voturi din partea publicului. A zecea organizație va primi o donație de jumătate de milion de dolari plus tehnologie și servicii de la Microsoft. După anunțarea celei de-a zecea organizații, din septembrie Microsoft va extinde campania și mai mult, publicul fiind invitat să participe la selectarea a câte 10 organizații non-profit din 10 țări, fiecare urmând să primească 50 de mii de dolari cash și tehnologie Microsoft. Țările vizate sunt Australia, China, France, Germany, India, Japan, Kenya, Mexico, the United Kingdom and the United States. De asemenea, un număr de angajaţi Microsoft vor face câte o zi de voluntariat în sprijinul mai multor cauze și comunități.

Stick-urile cu Windows 10 sunt disponibile la pre-comandă pe Amazon

Spre finalul lui iulie, Microsoft începe comercializarea licențelor licențelor Windows 10. Cei care vor avea nevoie de o cheie de produs și de un suport de pe care să facă instalarea pot pre-comanda acum de pe Amazon stick-uri USB cu Windows 10 Home și Windows 10 Pro, dar aceste kit-uri nu vor fi livrate decât după 16 august. Prețurile afișate pe Amazon sunt cele deja cunoscute 119.99 USD pentru Home și 199.99 USD pentru Pro.

Microsoft va prezenta hardware nou pentru Windows 10 la IFA Berlin

Nick Parker, vice-președinte corporativ al diviziei OEM de la Microsoft va livra la conferința IFA 2015 un keynote intitulat „Windwos 10 Lights up New Devices”, și Microsoft va face demonstrații cu o gamă largă de dispozitive pentru Windows 10, inclusiv tablete 2-în-1, notebook-uri premium, device-uri de gaming și all-in-one, care vor aduce utilizatorilor noile experiențe din Windows 10. Keynote-ul Microsoft este programat vineri 4 septembrie 2015 la clădirea CityCube a complexului de târguri și expoziții Messe Berlin din Berlin.

Surface RT va primi un update în septembrie

Microsoft a anunţat anterior că Surface RT şi Surface 2 nu vor primi upgrade-uri la Windows 10 și că, în schimb, sistemul de operare de pe aceste dispozitive va fi actualizat. Nu au fost oferite detalii despre ce ar aduce acest update și nici când ar fi disponibil. Săptămâna aceasta însă, Gabe Aul a anunțat pe Twitter că update-ul anunțat anterior pentru aceste device-uri va fi disponibil din septembrie. Actualizarea se va numi Windows 8.1 RT Update 3 și se va putea instala pe toate dispozitivele cu Windows RT.

Logitech anunță că toate perifericele producție proprie aflate la vânzare suportă Windows 10

Astfel, toate perifericele Logitech PC care sunt în prezent la vânzare (vorbim aici despre mouși, tastaturi, combo-uri, webcam-uri şi seturi de căşti) inclusiv cele din gama Logitech G, au fost testate şi funcționează Windows 10. Compania amintește utilizatorilor că unele funcţii, cum ar fi cele legate de gesturile de marginea ecranului din Windows 8 nu mai sunt prezente în Windows 10. De aceea funcționalitățile hardware speciale pentru Windows 8 nu vor fi disponibile în Windows 10, dar – cu aceste excepții – perifericele vor funcționa corect cu noul sistem de operare.

Microsoft extinde parteneriatele globale pentru distribuția dispozitivelor Surface

La WPC, Microsoft a anunţat extinderea canalelor de distribuție pentru Surface de la câteva sute parteneri de vânzări la câteva mii la nivel global în lunile următoare. Resellerii sau integratorii de sisteme sunt invitați să acceseze Microsoft Partner Network Device Portal (link-ul este disponibil în notele asociate acestui episod pe techtime.ro) și să contacteze distribuitorii autorizați pentru a afla cum pot deveni parteneri.

Suită Office 365 nouă pentru Enterprise

La Worldwide Partners Conference 2015, Microsoft a anuntat o nouă suită Office 365 premium pentru Enterprise numită E5. Aceasta va cuprinde – pe lângă componentele de productivitate și colaborare de la baza suitelor Office 365 pentru Enterprise – inovaţii semnificative, cum ar fi • noile servicii Skype pentru Business, Cloud PBX şi Meeting Broadcast; • Power BI, Power BI Pro şi Delve Organizational Analytics; • noi caracteristici de securitate avansate, precum eDiscovery, Customer Lockbox sau Advanced Threat Protection. Suita E5 va oferi partenerilor oportunități semnificative pentru noi oferte de servicii de comunicare în timp real şi de analiză, dar și pentru at
ragerea de noi clienţi odată cu introducerea noilor caracteristici de securitate. Suita E5 va fi disponibilă cu puțin înainte de sfârşitul acestui an.

Aplicațiile mobile Office pentru Windows au ieșit din Preview

Microsoft a scos tag-ul Preview ce însoțea suita proprie de aplicații mobile de productivitate, Office. Această mutare face parte din pregătirile de lansare a sistemului de operare Windows 10 de la sfârşitul acestei luni. Compania a lansat acum un an versiuni tactile ale aplicațiilor sale Office, dar, spre surprinderea multora, lansarea a avut loc mai întâi pe iPad, chiar înainte de a se oferi o versiune de test pentru Windows. Au urmat versiunile de iPhone şi Android, cu un foarte mare succes pe ambele platforme, care au cumulat peste 100 de milioane de descărcări în ultimele 12 luni. În tot acest timp, platformele proprii Microsoft, Windows şi Windows Phone 8.1 au fost lăsate în aşteptare. Acești utilizatori au primit o versiune preview abia la începutul lui 2015, pentru build-urile Windows 10 pentru PC din programul Windows Insider, fiind anunțată și viitoarea disponibilitate a versiunilor mobile pentru Windows. Acum, cu câteva săptămâni înainte de lansarea Windows 10 pe desktop, echipa Office a eliminat tag-ul „previzualizare” de pe aplicațiile mobile Office din Windows 10 și a publicat versiunea finală în Magazinul Windows. Microsoft a precizat din nou că pentru editare pe PC-uri şi pe tablete mari – cu excepţia utilizării OneNote – este necesar un abonament Office 365, în timp ce pentru tablete si telefoane cu ecrane mai mici de 10.1 inch utilizarea este gratuită. Aplicația universală OneNote va fi în continuare complet gratuită și va veni preinstalată pe Windows 10. Microsoft a clarificat de asemenea cum se vor numi aceste aplicații. Astfel, Word, Excel şi Powerpoint vor fi numite Office Mobile şi au în plus termenul ‘Mobile’ în numele lor când le accesați în magazin de pe un PC desktop tocmai pentru a le deosebi de cele din versiunile Office pentru Desktop. La accesarea lor de pe un dispozitiv mobil, ele vor apărea pur și simplu ca Word, Excel şi Powerpoint. Numele lor sunt așadar uşor diferite, dar este vorba despre aceeași aplicații universale.

Aplicațiile separate OneNote pentru iPad și iOS au fost reunite într-una singură

Microsoft a anunțat schimbări în ceea ce privește unele schimbări care vin în OneNote pentru iPhone și iPad. Compania a reunit aceste aplicații într-una singură, după ce anterior existau versiunile separate “pentru iPhone” și “pentru iPad”. Cu cel mai recent update, utilizatorii au acum o aplicație universală pentru iOS. Pe lângă această nouă aplicație, Microsoft a mai introdus unele caracteristici OneNote noi speciale pentru iPad, care, deși este aceeași aplicație, nu vor fi prezente pe iPhone. Cu cea mai recentă actualizare, utilizatorii vor putea să adauge un widget la secţiunea Today din centrul de notificare. Aceasta vă va permite să creaţi note noi, să începeți o listă, şi accesul la cele mai recente note cu o singură apăsare în centrul de notificare. Totodată, Microsoft a mai adăugat o pagină nouă de note recente unde utilizatorii pot vedea notele lor cele mai recente. O altă noutate este aceea că dacă puneți iPad-ul în modul peisaj (pe lat), previzualizările paginilor apar pe bara laterală. Este demn de remarcat că această actualizare rezolvă și un un bug al funcționalității Document/Whiteboard al camerei foto. OneNote pentru iOS este disponibilă acum gratuit din App Store, și am inclus un link spre aceasta în notele emisiunii. Descărcați OneNote pentru iOS.

OneNote pentru Android a primit actualizări funcționale interesante

Microsoft a actualizat recent OneNote pentru Android cu posiiblitatea de a copia sau muta pagini dintr-o secțiune în alta sau dintr-un caiet în altul. Tot acum, Microsoft a lansat o nouă versiune beta a OneNote pentru Android Wear. Utilizatorii au cerut o modalitate de a vedea notele și sarcinile recente pe ceasul lor Android Wear, iar această versiune tocmai a introdus această funcționalitate în regim beta. Compania mai spune că în câteva săptămâni ea va fi disponibilă din Google Play.

Controller-ul Xbox One Elite este disponibil pentru pre-comandă în Europa

Vă reamintesc, la E3 2015, Microsoft a dezvăluit controllerul Xbox One Elite, care a fost creat pentru cei mai pretențioși și avansați gameri. Așa cum spuneam în 21 iunie la podcastul nostru, noul controller wireless Xbox One Elite, vine cu comenzi speciale pentru conducerea precisă a vehiculelor din jocuri și are componente modulare. Gamerii din Europa pot face acum pre-comenzi prin Microsoft Store din Marea Britanie, la prețul de 119.99 Lire Sterlien. Elite Controlerul este disponibil și în alte țări europene, printre care Germania, Franța și Italia.

Ascultați / descărcați acest episod mai jos:

Back To Top
Search