Touch-Optimized11

Orice utilizator care ajunge la o nouă versiune a sistemului de operare se întreabă cu ce este mai bună aceasta decât cele anterioare, cu care s-a obișnuit și cu care își poate rezolva sarcinile chiar eficient.

Să încercăm să găsim câteva răspunsuri împreună. Mai bine zis să trecem în revistă caracteristicile noi și unice în Windows 8.

[stextbox id=”notes” caption=”Ce e nou în Windows 8 comparativ cu versiunile anterioare ?” image=”null”]

Metro/Modern UI – noua interfață Windows

Interfața cu tiles și aplicațiile cu design minimalist și consum redus de resurse sunt complet noi și sunt optimizate pentru touch.

Metro XBox

Noul Task Manager

Windows Task Manager a fost îmbunătățit radical în Windows 8. Noul Task Manager este mult mai detaliat și mai eficient.

Touch

În vreme ce ce Windows 7 de abia se poate utiliza pe tablete, Windows 8 este optimizat înainte de orice pentru touch, pentru tablete. Acest sistem de operare a fost proiectat din start pentru dispozitive mobile.

Suport ARM

Înainte de Windows 8, sistemele de operare Windows au rulat tradițional pe sisteme Intel x86 și nu au oferit suport pentru dispozitive ARM. Noul sistem de operare rulează foarte bine pe cipuri ARM. Chipurile ARM sunt mai ieftine și mult mai eficiente energetic comparativ cu cele pe platforma Intel și sunt ideale pentru dispozitive mobile.

Timp foarte scurt de boot

Acesta a fost unul dintre principalele elemente aflate la baza noului sistem de operare. Există deja dispozitive cu Windows 8 care pot boota în 6 sau 7 secunde, comparativ cu 20 de secunde pe sisteme ceva mai performante cu Windows 7.

O mai bună gestionare a aplicațiilor

Windows 8 lucrează în background pentru a economisi energia bateriei și pentru a menține stabilitatea sistemului și disponibilitatea resurselor de lucru necesare.

O mai ușoară gestionare a fișierelor

Fișierele sunt copiate rapid, dublurile se pot gestiona mult mai simplu și mai eficient :

File Explorer (fostul Windows Explorer) – îmbunătățiri importante

Introducerea interfeței Ribbon în File Explorer este doar unul dintre elementele de noutate care vă va îmbunătăți experiența Windows 8 :

Windows Store

Microsoft a creat un Application Store, singura locație de unde se vor putea achiziționa și/sau descărca aplicații Metro pentru Windows 8, cu excepția repozitoriilor private din zona Enterprise.

Sincronizarea datelor în Cloud

Agenda electronică de persoane de contact, fotografiile, informațiile personale de pe SkyDrive și chiar datele aplicațiilor și programelor produse de terți se pot sincroniza în Cloud și pot fi accesate de pe orice device cu Windows 8. Trebuie doar să ne autentificăm în contul de utilizator Microsoft și avem acces la toate aceste date. Nu se sincronizează doar datele, ci și setările utilizatorului, pe toate dispozitivele accesate cu acest cont.

PC Refresh și PC Reset

Windows 8 permite efectuarea unui “PC Refresh”, care de fapt reface starea sistemului de operare la cea de proaspăt instalat cu un singur click sau cu apăsarea unui singur buton. Fie că vindem PC-ul, fie că vrem să-l revigorăm fără a-l reinstala de la zero, putem face acest lucru foarte ușor, cu o singură comandă. Se pot salva puncte de refresh personalizate (asemănătoare dar nu identice cu cele din System Restore) pentru readucerea sistemului la funcționalitatea din punctul dorit. 

[/stextbox] [stextbox id=”green” caption=”Concluzie” image=”null”]Acestea sunt principalele elemente de noutate din Windows 8 care fac diferența în bine față de versiunile Windows anterioare. Lista este și mai lungă, dar cred că am punctat suficient volumul de muncă pe care Microsoft l-a investit în noul sistem de operare, cel puțin din punctul de vedere al utilizatorului obișnuit.[/stextbox]
Back To Top
Search