În urmă cu câteva zeci de articole vă descriam pașii necesaru creării propriului serviciu de broadcast pentru prezentări PowerPoint folosindu-ne de o caracteristică a SharePoint Online.

De câteva zile, utilizatorii planurilor E (Enterprise) primesc un E-mail prin care sunt anunţaţi că această caracteristică a SharePoint-ului va fi eliminată.

Citez din E-mail:

Serviciul de difuzare PowerPoint pentru SharePoint Online nu va mai fi disponibil

Conform evidenţelor noastre, organizaţia dvs. utilizează o caracteristică Office 365, denumită Serviciul de difuzare PowerPoint pentru SharePoint Online, care permite utilizatorilor să arate o prezentare PowerPoint mai multor utilizatori din cadrul organizaţiei dvs. prin intermediul internetului.

Această caracteristică va fi eliminată din SharePoint Online în data de 24 august 2012, iar toate datele stocate în colecţia de site-uri difuzate vor fi şterse.

Ce trebuie să faceţi

În general, colecţiile de site-uri difuzate includ numai copii ale prezentărilor difuzate, însă este posibil ca organizaţia dvs. să fi adăugat foldere, subfoldere, biblioteci sau documente.

Copiaţi acum toate documentele pe care doriţi să le salvaţi. Mai jos găsiţi o listă cu bibliotecile de documente care vor fi şterse.

În plus, în acel E-mail ne sunt oferite două alternative:

  • utilizarea Lync Online;
  • utilizarea serviciului de broadcast din PowerPoint 2010 (este gratuit).
Din câte am observat pe forumul comunităţii Office 365, perioada de dezactivare a acestei caracteristici diferă. În cazul meu, aceasta va fi dezactivată pe 24 August 2012. Alor utilizatori li se va dezactiva pe 2 Octombrie 2012.

Dacă doriţi mai multe informaţii, accesaţi acest link: SharePoint Online: FAQ about PowerPoint Broadcast

Back To Top
Search