Windows_7_service_pack_1_orb_thumb211

Odată cu lansarea oficială a Windows 7, multă lume va reinstala sistemul de operare sau va avea de instalat Windows 7 cu diferite ocazii. Practic ar fi să avem un DVD cu Service Pack 1 integrat. Cum îl realizăm ? Află în continuare.

Operația mai poartă numele de slipstreaming și o vom face cu ajutorul programului RT Seven Lite. La final vom avea un ISO bootabil pe care îl vom scrie pe DVD. Mai intâi pregătim un DVD sau o imagine ISO a Windows 7. Apoi trebuie să descărcăm și să instalăm RT Seven Lite. Există versiuni separate pe 32 și pe 64 de biți și trebuie să fim atenți să descărcăm versiunea 2 (în partea inferioară a paginii cu download-uri), pentru că doar aceasta are suport pentru integrarea Service Pack 1.
După instalarea programului, îl rulăm, iar din tabul Home apăsăm butonul Browse și indicăm programului unde este kitul de instalare Windows 7 pregătit anterior.
 
01-sp1-sstream
Am introdus DVD-ul în unitate și îndrum programul spre kit :
02-sp1-sstream
Programul îmi cere apoi să copiez kitul pe disc.
03-sp1-sstream
Îi arăt unde vreau să copieze kitul pe hard disc:
04-sp1-sstream
Și copierea începe :
05-sp1-sstream
Dacă în loc de DVD avem o imagine ISO a sistemului de operare Windows 7 RTM, atunci RT Seven Lite știe să și extragă fișierele din ISO. După copiere, programul vrea să știe ce versiune de Windows configurăm:
06-sp1-sstream
Am bifat Slipstream Service Pack și Windows 7 Ultimate, pentru că aceasta este versiunea mea. Apoi dau calea spre Service Pack și apăs Start :
07-sp1-sstream
Această etapă este destul de lungă. Nu am cronometrat-o, dar durează aproape o oră, așa că trebuie să vă înarmați cu răbdare. Urmează integrarea propriu-zisă:
08-sp1-sstream
Integrarea va solicita destul de mult PC-ul la un moment dat, dar nu da reset, pentru că nu se blochează. Mai bine încearcă să faci altceva în acest timp, lasând PC-ul să lucreze. Într-un final se încheie și integrarea:
10-sp1-sstream
Dăm click pe Proceed, și ajungem la etapa în care programul încarcă noul kit (loading image…) în aproximativ 5 minute, după care ne permite modificarea kitului conform preferințelor noastre.
11-sp1-sstream
În continuare postez câteva screenshot-uri din program, ca să vedeți ce se poate face cu acesta în direcția personalizării pachetului de instalare Windows 7.
12-sp1-sstream
La Task alegem Advanced și apoi bifăm Select All. Așa avem acces mai departe la opțiuni complexe de personalizare a kitului sistemului de operare. Imediat devin active butoanele de pe lista din stânga, ale căror funcții le voi arăta în continuare :
13-sp1-sstream
Secțiunea Integration permite integrarea de Update-uri, Drivere, Programe și Language Packs în kit.
14-sp1-sstream
Aici avem Features Removal, unde nu vă sfătuiesc să modificați decât dacă știți cu adevărat ceea ce faceți.
15-sp1-sstream
Tweaks este o secțiune amplă care vă va uimi prin gama vastă de setări disponibile. (Atenție la ce faceți !)
16-sp1-sstream
Unattended permite introducerea tuturor informațiilor, inclusiv a cheii de produs, pentru instalarea ulterioară fără asistență a sistemului de operare.
17-sp1-sstream
Customization asigură personalizarea completă a sistemului de operare (setări pe care normal le faci după instalare).
19-sp1-sstream
Ajungem la secțiunea ISO Bootable, unde putem crea o imagine ISO a kitului, pe care o scriem pe DVD sau pe CD-uri separate, dacă dorim.
Concluzii – integrarea Service Pack 1 cu ajutorul RT Seven Lite este o operație de durată, dar timpul alocat este compensat de posibilitățile de personalizare și configurare ale kitului de instalare Windows 7. Succes !

Back To Top
Search