Vicepreședintele Corporate Windows Live, Chris Jones a publicat pe blogul Inside Windows Live un articol amplu în care vorbește despre cele mai interesante lucruri pe care Microsoft le pregătește pentru Windows Live în cadrul a ceea ce toată lumea a numit, inclusiv Microsoft în plan intern ”Wave 4”.

De cîteva luni încoace, o serie de testeri interni Microsoft au avut ocazia sa folosească versiunile aplicațiilor Windows Live, iar în curînd un număr limitat de testeri externi vor avea aceeași posibilitate.

Vor fi ”lansate la apă” noile versiuni ale serviciilor web Windows Live, urmate de versiuni beta ale aplicațiilor pentru Windows, Mac și telefoane.

Versiunile beta pentru publicul larg vor fi lansate ”atunci cînd Microsoft va considera că ele sunt pregătite”, după ce se va analiza feedback-ul testerilor externi, coroborat cu cel de la cei interni.

Jones a mai arătat că, deși vor fi multe elemente de noutate, principalele arii de interes pentru Microsoft au fost Messenger, Hotmail și suita Windows Live Essentials, mai ales modul în care aceste programe completează experiența utilizatorului de Windows și îmbunătățesc modul în care acesta se va conecta la serviciile web Live. Vezi ce pregătește Microsoft.

Windows Live Messenger

Înainte de explozia rețelelor sociale, mai toată lumea avea prietenii într-o sigură rețea de messenger și lucrurile erau destul de simple. Chiar și acum, în Windows Live Messenger conversațiile se poartă zilnic între 320 de milioane de utilizatori care schimbă între ei mai mult de 10 miliarde de mesaje zilnic.

În ultimii anii, însă, discuțiile se poartă și în rețele sociale, prin e-mail și prin SMS.

Așa că, pe lîngă funcționarea ca Messenger clasic, Windows Live Messenger va avea și rolul de ”companion” în rețelele sociale, în așa fel încît utilizatorul să poată ține legătura cu prietenii săi și prin intermediul altor rețele de comunicare, chiar din Live Messenger.

Microsoft spune că, deși se extind posibilitățile de comunicare, confidențialitatea datelor utilizatorului va fi bine protejată.

Windows Live Hotmail

Scriam aici despre o nouă campanie de promovare pentru Windows Live Mail, care se vrea serviciul cel mai eficient de e-mail pentru persoanele ocupate.

Chris Jones spune că Microsoft se concentrează pe îmbunătățirea continuă a experienței pe care mai bine de 350 de milioane de utilizatori o au zilnic cu Windows Live Hotmail, așa încît serviciul să fie cu adevărat util și de mare ajutor. De ajutor de exemplu pentru filtrarea spam-ului, pentru partajarea mai ușoară a fișierelor și a documentelor Office online. Pentru că nu trebuie să uităm că Office 2010 va avea și versiuni online ale aplicațiilor. Este evident că dacă deja documentele Office pot fi foarte ușor partajate prin intermediul Facebook, atunci este obligatoriu ca integrarea acestora cu propriile servicii Windows Live să fie perfectă.

Windows Live Essentials

Aplicațiile Windows Live Essentials sunt destinate îmbunătățirii experienței utilizatorilor de PC-uri cu Windows, care sunt cea mai răspîndită cale de conectare la Internet oriunde în lume. În același timp utilizatorii au telefoane mobile tot mai performante, practic mini-computere, netbook-uri sau notebook-uri. În aceste condiții, este important să existe un set de aplicații care să înlesnească partajarea și/sau accesarea informațiilor și a conținutului de orice fel, cu accent important pe multimedia.

Ce ne așteaptă în Wave 4 al Windows Live Essentials ?

Wave 4 pentru Live Essentials include cele mai bune instrumente de organizare a fotografiilor, de realizare a filmelor în regim de amatori, și de comunicare cu prietenii și familia, toate proiectate pentru a beneficia de puterea unui calculator cu Windows 7. Ne vom concentra pe conectarea PC-ului la rețelele tale sociale, serviciile de partajare a fotografiilor, la dispozitivele tale mobile și la celelate calculatoare ale tale și să fie ușor să sincronizezi toate aceste informații între toate dispozitivele pe care le deții.” –Chris Jones, Vicepreședinte Corporate Windows Live.

Back To Top
Search