Ce înseamnă Hotmail astăzi ?

Simplu și la obiect: cu 343 de milioane de utilizatori, este cel mai mare furnizor de servicii e-mail.

Ce e nou la Hotmail pentru Windows Live Wave 4 ?

Înainte de orice, posibilitatea de a gestiona e-mail-ul mult mai ușor decît pînă acum, prin ceea ce dezvoltatorii au denumit ”Highlights”, adică filtrele care permit afișarea mesajelor după diferite criterii, între care cele mai interesante lururi mi se par posibilitatea de triere sub formă de conversații, care va grupa mesajele primite de la și trimise spre anumiți utilizatori, sau posibilitatea de a departaja corespondenții după criteriul tipului de persoană de contact: din e-mail (address book) sau contacte din social media (Facebook sau Twitter, de exemplu).

Apoi mai există posibilitatea filtrării rapide a mesajelor și după alte criterii, și chiar a eliminării mesajelor neimportante sau inutile cu ajutorul funcției Sweep, o alternativă mai simplă a funcțiilor de filtrare curent întîlnite la diferite servicii de e-mail. Ce e important legat de această funcție este că permite filtrarea rapidă a unui inbox foarte aglomerat, așa încît cel mai la îndemînă rămîn mesajele cu adevărat importante.

Integrarea cu versiunile online ale aplicațiilor Office

Alt lucru important este integrarea cu versiunile online ale aplicațiilor Office, care permite editarea de oriunde a documentelor primite prin e-mail sau stocate pe SkyDrive. Și cînd spun de oriunde vreau să detaliez. Nu e vorba doar despre locație (îmi trebuie, e adevărat o conexiune de Internet pentru a beneficia de aceste avantaje), ci și despre faptul că aplicațiile Office funcționează de pe orice platformă (Windows, Linux, Mac OS, Unix, etc.) pentru că sunt rulate în browser.

O mai bună funcționalitate multimedia direct în Inbox

Integrarea documentelor nu se referă doar la Office. Vom avea posibilitatea de a trimite e-mail-uri cu fotografii de orice dimensiuni, în orice cantitate, petnru că imaginile vor fi stocate pe SkyDrive (unde pentru fiecare cont avem 25 de GB de date, iar spațiul alocat crește treptat, pe măsură ce se ocupă cota inițială – așa numita funcție ”ever-growing storage”), iar destinatarul va avea posibilitatea de a le descărca pe toate într-o arhivă zip sau de a le vedea sub formă de slideshow (dacă are instalat Silverlight), pornind din e-mail-ul primit. Mai mult, dacă primești un link spre un clip postat pe Hulu sau YouTube, poți să îl vizionezi direct din inbox.

Microsoft mai amintește pe blogul echipei Windows Live despre o serie de alte caracteristici pe care nu le detaliază, cum ar fi securitate sporită pentru cont, conturi multiple de e-mail, subfoldere și îmbunătățiri în ce privește gestionarea conturilor, mai ales la opțiunile de confidențialitate, ceea ce înseamnă că vom putea controla amănunțit cine ce informații primește despre noi dacă ne vizitează contul, partea public accesibilă.

Ce serviciu de e-mail online folosești cel mai des și de ce ?

Ce îți dorești de la un serviciu de e-mail online ?

Back To Top
Search