W10wp

Până nu demult, în afară de anunțul despre upgrade-ul gratuit la Windows 10, Microsoft nu a spus nimic despre prețurile pentru noul sistem de operare.

Pentru moment nu există informații confirmate oficial despre prețuri retail pentru România. Informațiile din articol sunt colectate din diverse surse, voi reveni cu informațiile oficiale.
Dacă pentru utilizatorii de licențe Windows 7 sau Windows 8.x lucrurile erau clare cel puțin pe durata primului an de la lansarea Windows 10 (upgrade gratuit), nimeni nu a știut până azi prețurile edițiilor Windows 10 cu amănuntul (retail), adică pentru cei care cumpără direct Windows 10, neavând o licență peste care să facă upgrade-ul gratuit.

Care sunt prețurile per ediție ?

Astăzi aceste prețuri au fost anunțate: astfel, ediția Home va costa 119 USD (în România cel mai probabil aceasta se va traduce direct în Euro, adica 119 EUR ~ 520 RON) iar ediția Pro 199 USD (în România 199 EUR adică aproximativ 883 RON).

Cât va costa un upgrade de la Windows 10 Home la Windows 10 Pro ?

Upgrade-ul de la Windows 10 Home la Windows 10 Pro va costa 99 USD. Dacă prețurile se traduc în EUR, upgrade-ul va costa 99 EUR, adică aproximativ 439 RON.

Update – iunie 2015

Primele prețuri pentru Windows 10 au fost postate public de Newegg și erau de 109.99 USD pentru Windows 10 Home și 149.99 USD pentru Pro. Ulterior Microsoft a confirmat pentru Neowin că prețurile pentru Statele Unite vor fi de 119 și respectiv 199 USD.
Mai nou, prețurile afișate pentru Windows 10 în aplicația Get Windows 10 în diferite țări sunt următoarele – în Marea Britanie Windows 10 Home will va costa 99.99 Lire, iar pe piețele din restul Europei 135 EUR, după cum a anunțat site-ul spaniol Microsoft Insider.
Pret Windows 10 Home in Spania
Microsoft a oferit site-ului Neowin aceste precizări:

Cea mai ușoară cale de a obține Windows 10 este upgrade-ul gratuit. De asemenea puteți cumpăra o copie Windows 10 dacă decideți să nu faceți upgrade, sau dacă trebuie să cumpărați o copie din alte motive, cum ar fi instalarea pe un PC pe care l-ați construit personal. Prețurile retail recomandate pentru Windows 10 în Statele Unite sunt aceleași cu cele pentru Windows 8.1
Windows 10 Home are un preț retail estimat de 119 dolari. Windows 10 Pro are un preț retail estimat de 199 dolari. Iar Windows 10 Pro Pack, care vă permite să faceși upgrade de la Windows 10 Home la Windows 10 Proare un preț retail estimat de 99 de dolari. Toate acestea sunt disponibile în magazine sau pentru download-uri.

La Build, Microsoft a anunțat un obiectiv de 1 miliard de copii Windows 10 instalate în următorii 2-3 ani. Pentru a atinge acest obiectiv, compania va trebui să convingă marea masă de utilizatori Windows 7 și Windows 8.x să adopte Windows 10. O parte din acest obiectiv se va realiza prin upgrade-ul gratuit pe durata primului an de la lansarea Windows 10, iar restul prin vânzări retail și în enterprise.

Pentru moment nu există informații confirmate oficial despre prețuri retail pentru România. Informațiile din articol sunt colectate din diverse surse, voi reveni cu informațiile oficiale.
Back To Top
Search