Windows_81_Box_Art11

Microsoft a anunțat prețurile pentru Windows 8.1, cu mai puțin de o lună înainte de lansarea publică a produsului.
Prețurile pentru Windows 8.1 sunt similare celor ale Windows 8, iar adițional, Microsoft reintroduce versiunea retail a produsului. Vă reamintiți desigur că Windows 8 a fost oferit doar ca upgrade.
Pentru cei care dețin licențe Windows 8, Windows 8.1 este un update gratuit. Prețurile pentru clienții din Statele Unite sunt următoarele : Windows 8.1 (Core)  costă 119.99 dolari iar Windows 8.1 Pro costă 199.99 dolari. Upgrade-ul la Windows 8.1 Pro de pe un device cu Windows 8.1 pre-instalat costă 99.99 dolari.
De notat că de data aceasta Microsoft a ales să ofere doar versiunea retail, comparativ cu Windows 8.1, unde a oferit doar versiuni de upgrade. Aceasta înseamnă că utilizatorii nu mai trebuie să fi utilizat o versiune Windows anterioară pentru a beneficia de prețurile anunțate. Anterior, Microsoft oferea o versiune upgrade la un preț mai mic celor care dețineau deja o licență pentru o versiune anterioară, dar și o licență retail, completă (instalabilă pe curat, de la zero), mai scumpă. Aceasta este de folos celor care vor să utilizeze mașini virtuale sau celor care își construiesc sisteme pe componente.
Anterior Microsoft a oferit informații privind procesul de trecere de la Windows 8 la Windows 8.1. Cei care au instalat Windows 8.1 consumer preview vor trebui să-și reinstaleze aplicațiile (atât cele ModernUI cât și cele pentru Desktop) dacă vor să treacă la versiunea RTM, atât pe hardware ARM, cât și pe hardware Intel. Upgrace-ul direct, fără reinstalarea aplicațiilor este însă posibil de la Windows 8 la Windows 8.1. Se pare însă că utilizatorii Windows 7 trebuie să reinstaleze și ei programele, doar fișierele personale fiind păstrate.
Microsoft mai spune că utilizatorii de PC-uri care rulează Windows XP sau Windows Vista nu ar trebui să facă upgrade la Windows 8.1 pe aceste sisteme. Aceasta nu înseamnă că respectivii utilizatori nu vor primi suport de la Microsoft, dar compania face această recomandare pentru că hardware-ul vechi nu oferă o experiență bună, la nivelul Windows 8.1. Pentru acești utilizatori, Microsoft recomandă achiziționarea DVD-ului retail, pentru a se putea transfera sistemul de operare pe un PC nou, achiziționat ulterior, dar și pentru instalrea pe curat prin boot de pe DVD.
Microsoft a mai anunțat că utilizatorii care achiziționează device-uri noi cu Windows 8.1, vor putea face upgrade la Windows 8.1 Pro contra sumei de 99,99 dolari, care include toate caracteristicile Pro, dar și Windows Media Center.
Momentan, Microsoft nu are în plan să ofere discounturi utilizatorilor de versiuni mai vechi ale sistemului de operare pentru a-i convinge să treacă la Windows 8.1, așa cum a făcut la lansarea Windows 8, când pentru o perioadă a oferit 40 de dolari reducere celor car veneau de la versiuni mai vechi la Windows 8 Pro.
Microsoft a mai anunțat ieri că Windows 8.1 Enterprise RTM este acum disponibil și pentru clienții cu licențiere în volum.
(scris pe Surface RT)

Back To Top
Search