Surse din Microsoft, citate de ZDNET susțin că Windows Threshold pentru ARM va veni la începutul anului viitor. Versiunea ARM va aduce versiunea îmbunătățită a Modern UI, numită de unii Modern UI 2.0, iar acel preview ar urma să ruleze atât pe device-urile cu Windows RT cât și pe telefoanele Windows.
Recent au mai apărut și alte informații neconfirmate potrivit cărora Windows 9 va fi sistemul de operare pilot pentru testarea unor modalități noi de actualizare constantă pentru Windows, similare cu cele folosite în Office 365, de exemplu. Aceste modalități de actualizare vor fi introduse atât în Windows pentru ARM, cât și în versiunea x86.
Aceste schimbări ne pot trimite cu gândul la un Windows bazat pe cloud, prin prisma acestor actualizări. Practic produsul va fi actualizat permanent, ceea ce va face să dispară versiunile majore ale sistemului de operare. Aceasta este o schimbare majoră pentru modelul de afaceri Windows folosit de Microsoft până acum și este un mare pas înainte spre mobile first cloud first pentru sistemul de operare.
Desigur, se poate naște întrebarea dacă nu cumva actualizările vor fi oferite pe bază de abonament plătit, la fel ca la Office 365. Momentan nu există informații (confirmate sau nu) despre această posibilitate. Potrivit myce.com, o asemenea versiune Windows 365 ar fi în lucru la Microsoft în paralel cu Windows 9. Tot myce.com mai scrie că următoarea versiune Windows RT va conține doar interfața Modern UI, fără a mai include desktop-ul ca în versiunea curentă.
Pe de altă parte, Wzor a postat recent pe Twitter o serie de informații neconfirmate despre următorea versiune Windows. Astfel:

  • interfața Modern nu ar mai fi activată implicit în Windows Enterprise și Windows Server
  • Windows 9  ar putea aduce suport 3D pe televizoare UHD
  • un build special Windows 9 Enterprise Technical Preview ar fi deja compilat, iar versiunile OEM de test pentru Windows 9 nu vor fi disponibile public
  • un build de test pentru Windows 9 RT pentru procesoarele ARM ar fi compilat deja, dar acesta ar funcționa doar pe Surface 3 (?)
  • utilizatorii care au achiziționat sisteme noi cu Windows 8.x sau versiuni retail Windows 8.x ar putea primi o ofertă de upgrade la Windows 9 pentru aproximativ 20 de dolari, iar utilizatorii Windows 7 ar urma să primească și ei oferte atractive pentru a trece la noua versiune a sistemului de operare

Partea finală  a listei de informații neoficiale de la Wzor este cea mai interesantă:

  • o caracteristică nouă, backup și restaurare a imaginii de sistem din cloud ar urma să fie introdusă
  • Microsoft ar lucra la opțiunea de virtualizare în cloud a copiilor de siguranță pentru sisteme fizice
  • hypervizor-ul cloud ar fi de asemenea în lucru

Vă reamintesc, ca de fiecare dată, că informațiile neconfirmate trebuie privite cu preacuție. Singurul motiv pentru care le-am reprodus aici este acela că par a fi plauzibile, dar nu le pot nici confirma nici infirma. De altfel, cred că ați remarcat că am evitat să public asemenea zvonuri în fiecare zi, așa cum fac site-urile de profil din străinătate și unele site-uri din România. Motivul este simplu. Vreau să păstrez credibilitatea și echilibrul acestui site.

Back To Top
Search