Gama Impera de la Visual Fan (cunoscuți pentru brandul ALLVIEW) cuprinde în prezent 3 modele de telefoane, IMPERA M fiind soluția entry-level, de buget. În continuare vă voi prezenta pe scurt acest telefon, care ne-a fost trimis spre evaluare.

Lansat în noiembrie 2014, telefonul este o soluție de buget, având pe allview.ro prețul de listă de 359 RON. Iată câteva detalii ale configurației:

 • Sistem operare: Windows Phone 8.1
 • Display: 4″TFT-LCD la o rezoluție de 800×480 px
 • Locație: A-GPS
 • Stocare internă Flash: 4GB
 • Slot card: MicroSDHC până la 32GB
 • Memorie RAM: 512MB
 • Procesor: Qualcomm MSM8212, 1,2 GHz Quad Core
 • GPU: Adreno 302
 • Dual SIM: 2x micro SIM
 • Conectivitate mobilă: 3G
 • WLAN: Wi-Fi b/g/n
 • Bluetooth: 4.0
 • Camera principală: 5 MP – filmare la 720p
 • Camera secundară: 0.3 MP
 • Baterie: Li-Ion 1420 mAh
 • Porturi / mufe: microUSB, jack de 3.5 mm

Conținut pachet

În cutia cu care este livrat telefonul vom găsi, pe lângă acesta, un manual de utilizare, certificatul de garanție, un alimentator de 5V la 1000 mA, un cablu de date USB, o pereche de căști și o folie protectoare suplimentară pentru ecran. Modelul primit de noi pentru evaluare a avut o folie protectoare imprimată (caracteristici produs) peste ecranul deja protejat cu o folie transparentă.

La folosire, ecranul protejat cu folie a răspuns foarte bine la comenzile tactile, iar vizibilitatea a fost bună.

Observațiile noastre

Pe ansamblu, prima noastră perceție este că telefonul este ideal pentru persoanele care au mâini mici și degete subțiri. Am fi tentați să spunem că este, de exemplu, potrivit pentru o primă experiență Windows Phone a unui adolescent, oferind funcționalitate bună în rețelele sociale și o experiență de comunicare bună prin Skype.
Telefonul este micuț 122,5 x 64,4 x 9,9 mm, ușor, cântărește doar 110 grame și încape cu ușurință într-un buzunar sau într-o poșetă. Plasticul carcasei este plăcut la atingere, iar capacul nu pare să se miște sau să scoată sunete ”ciudate”. Capacul se scoate destul de simplu ca idee, dar nu foarte simplu – din nou – pentru cei cu degete mari, cerând puțină atenție.
La interior, sloturile pentru SIM-uri și card sunt amplasate bine. Normal, este nevoie de oprirea telefonului și de scoaterea bateriei înainte de instalarea SIM-urilor:

Interior ALLVIEW IMPERA M
Interior ALLVIEW IMPERA M
Cardul microSDHC se poate introduce / scoate din mers, existînd o fantă laterală pe muchia-profil stânga a telefonului. O puteți vedea în galeria de mai jos, împreună cu celelalte laturi (mai puțin cea inferioară, unde este portul micro USB 2.0:

Ideal este ca telefonul să fie ferit de șocuri (scăpări din mână) pentru că pare destul de fragil din acest punct de vedere.
ALLVIEW IMPERA-M
ALLVIEW IMPERA-M
Sincronizarea fotografiilor cu OneDrive, jocurile din magazinul Windows și funcționalitatea Office inclusă sunt principalele atu-uri aduse de sistemul de operare.
Trebuie să fiți atenți însă să aveți la îndemână o baterie externă sau un cablu USB, pentru că autonomia nu este atât de bună pe cât v-ați aștepta. Specificațiile de pe site vorbesc despre un timp de standby de până la 200 de ore și de un timp de convorbiri de până la șase ore și jumătate. În condițiile în care telefonul este folosit pentru comunicare frecventă în rețelele sociale, prin SMS, sau mesaje instant, bateria rezistă destul de puțin.
Dacă detaliem puțin la conectivitate vom vedea că doar una dintre cartele poate funcționa în regim 3G, în oricare dintre sloturi. Pentru conectivitate 2G, ambele cartele pot folosi acest tip de rețea simultan:
 • 2G: 850/900/1800/1900MHz /sim1 și sim2
 • 3G: UMTS 900/2100 /sim1 sau sim2

Telefonul are nevoie de un card pentru stocarea fotografiilor și a clipurilor, pentru că din start, sistemul de operare Windows Phone 8.1 ocupă minim 40% din cei 4 GB interni. . (Editare ulterioară) – Spuneam că sunt pesimist din cauza spațiului minim necesar pentru upgrade, dar, dacă totuși vă întrebați despre un posibil upgrade la Windows 10 mobile, deocamdată rămâne să vedem ce ne rezervă viitorul pentru telefoanele IMPERA M.
Calitatea fotografiilor făcute în condiții bune de iluminat la exterior este bună, dar nu ne-am baza exclusiv pe acest telefon pentru a captura toate instantaneele de vacanță. De remarcat că telefonul filmează la 720p cu camera de pe spate (5 MP) și redă acceptabil asemenea clipuri.
Nivelul sonor pe difuzor este ridicat, în testul nostru de redare a unui clip de pe YouTube sunetul fiind foarte puternic în cameră, dar calitatea audio este relativ modestă ca spectru audio.

Concluzii

Așa cum spuneam mai sus, acest telefon poate fi poarta de intrare spre telefoanele inteligente cu Windows pentru un adolescent sau pentru o persoană care își dorește un telefon cu Windows 8.1 accesibil, fără pretenții foarte mari. Claritatea sunetului în timpul convorbirilor este foarte bună, iar dacă se acordă atenție setărilor, la o utilizare moderată, autonomia poate fi mulțumitoare.
Dacă sunteți interesați de achiziționarea Impera M, vedeți prețul acestui telefon pe emag.ro.

Back To Top
Search