Deși nimic nu părea să indice vreo amânare, Microsoft a anunțat că următoarea versiune Windows Server nu va fi lansată în paralel cu Windows 10 în toamna lui 2015, ci abia în 2016.

Vă reamintesc, primul și singurul preview public de până acum al Windows Server vNext a fost oferit în octombrie 2014, în paralel cu Windows 10 Technical Preview. Dar, în timp ce Windows 10 Technical Preview are de săptămâna trecută un nou build semnificativ (cu focus pe consumer features de data aceasta), Windows Server nu mai are public nici un build nou. Între timp, pe blogul Microsoft Server & Cloud se arată:

Pe măsură ce avansăm cu dezvoltarea Windows Server și System Center, planificăm lansarea de preview-uri pe durata lui 2015, cu versiunea finală în 2016.

 
Compania nu a oferit detalii sau explicații pentru această decizie, dar în condițiile în care tot mai multe business-uri se mută în cloud, se pare că nu este nici o grabă în lansarea Windows Server, pentru on-premise.
Pe de altă parte, în această perioadă, multe business-uri sunt în plină migrare de la Windows Server 2003 – pentru care suportul încetează la 14 iulie 2015 – spre o versiune mai nouă de Windows Server, iar o nouă versiune apărută între timp ar putea deruta companiile.
Microsoft a mai anunțat și că următoarea versiune a System Center Configuration Manager (SCCM) va fi lansată în paralel cu versiunea comercială Windows 10. Această dată a fost aleasă pentru că SCCM permite managementul device-urilor cu Windows 10.

Back To Top
Search