Mâine este ziua mult așteptată de presă, analiștii business, specialiștii IT și entuziaștii Microsoft. Este ziua în care Terry Myerson și Joe Belfiore vor vorbi la San Francisco despre viitorul Windows în Enterprise în fața unei audiențe selecte. De aceea o recapitulare Windows 9 înainte de Technical Preview este necesară.

Acum o săptămână, Microsoft Franța scăpa porumbelul: Windows 9 va sosi ca preview săptămâna aceasta.La foarte scurt timp informația a fost retractată de un alt reprezentant al companiei. De aici foarte multe speculații cu privire la numele și brandul sub care Microsoft vrea să lanseze următoarea versiune Windows.
Cert este că în vreme ce în blogosfera tehnică am numit următoarea versiune pe rând Windows Threshold sau Windows 9, în paralel – potrivit unor surse citate de WinBeta.org dar și de alte site-uri similare – în interiorul Microsoft numele folosite au fost Windows 9, Windows Threshold și chiar Windows X.
Tot săptămâna trecută, Terry Myerson – Vicepreședinte Executiv pentru Sisteme de Operare la Microsoft – a făcut teasing pe Twitter cu un nou logo și cu un nou nume de produs pentru Windows, trimițând mai în glumă mai în serios fotografia deja binecunoscută din deschiderea acestui articol. La vremea respectivă Myerson spunea că Microsoft se gândește încă la noul nume, dar în același timp Mary Jo Foley (ZDNET) a susținut că potrivit surselor sale, un grup restrâns de persoane de la Microsoft avea deja noul nume.
Ulterior, în ultimul week-end, site-ul pentru Windows Technical Preview a intrat în teste și a fost surprins de entuziaști listând noua versiune ca Windows TH (cel mai probabil de la Threshold). Pagina conținea link-uri de descărcare pentru versiunile pe 32 și 64 de biți ale Windows Technical Preview (un download în format .iso de aproximativ 4 GB pentru versiunea pe 64 de biți și 3 GB pentru versiunea pe 32 de biți) dar și alte informații. Pe aceeași pagină exista și un link pentru înscrierea în Windows Insider Program, un program prin care Microsoft oferă profesioniștilor și entuziaștilor IT care testează această versiune posibilitatea de a oferi feedback detaliat privind produsul.
Momentul lansării download-ului public este așteptat undeva pe parcursul acestei săptămâni, deși nu pe durata evenimentului de mâine. Cu toate acestea este bine să fiți pe fază pentru că este foarte probabil ca build-ul selectat pentru testare publică să fie deja compilat. Vorbind despre eveniment, acesta nu va fi transmis în direct pe Internet.
Pentru cei interesați, aș vrea să semnalez că Paul Thurrott și Mary Jo Foley vor participa mâine, 30 septembrie, (ora 23 în România) după evenimentul de la San Francisco, la o ediție specială a webcastului Windows Weekly, în care vor prezenta cele aflate de la reprezentanții Microsoft. Vă sfătuiesc să nu vă faceți totuși speranțe prea mari cu privire la informațiile pe care cei doi le vor aduce.
Explicația este simplă: de vreme ce evenimentul nu este transmis public pe Internet, este foarte probabil ca informațiile de acolo să facă (fie și parțial) obiectul unui acord de confidențialitate. Ca urmare, nu toate informațiile vor fi publice.
Pe parcursul acestei nopți voi reveni cu partea a doua a acestei mini-serii de articole, Recapitulare Windows 9 înainte de Technical Preview partea a II-a – caracteristici deja cunoscute, iar apoi, mâine dimineață cu a treia și ultima parte, Recapitulare Windows 9 înainte de Technical Preview – partea a III-a – despre schimbările așteptate pentru Windows la Microsoft.

Back To Top
Search