Nadella-Elop11

Înainte de Build, noul CEO Satya Nadella a mai anunțat o serie de schimbări în conducerea Microsoft dar și în structura internă.

Nadella spune că toate acestea au ca finalitate ”reglarea” Microsoft pentru concentrare și impact maxime.

„Astăzi începem o nouă săptămână specială la Microsoft, pentru că ne pregătim de conferința Build din San Francisco.” scrie Nadella într-un e-mail către angajați. „Înainte de Build, vreau să evidențiez trei anunțuri despre cum continuăm să evoluăm și să ne reglăm organizația pentru concentrare și impact maxime.”

Astfel, fostul CEO Nokia, Stephen Elop urmează să revină la Microsoft ca Executive Vice President al Microsoft Devices Group, și va raporta direct lui Nadella. Aceasta se va petrece doar după ce procesul de achiziționare Nokia de către Microsoft se încheie luna aceasta.
În ce privește promovarea lui Scott Guthrie, acesta mi se pare un gest binevenit și binemeritat de Guthrie, care este un personaj foarte capabil, inteligent și apreciat de angajații Microsoft dar șl de developeri în general.
ScottGuthrie
În urmă cu aproximativ două luni, Scott Guthrie era desemnat șeful Microsoft Cloud and Enterprise, într-un set anterior de schimbări care a inclus plecarea lui Tami Reller și a lui Tony Bates. Acum, Satya Nadella l-a promovat pe Guthrie în rolul de Executive Vice President al organizației interne Cloud și Enterprise

„Ca leader, Scott a demonstrat energie incredibilă și viziune asupra modului în care creem tehnologie pe care alții se pot baza și care se poate construi bazându-ne pe ce au creat alții.”

În același email, Satya Nadella mai anunță și unele schimbărin interne. Microsoft va combina echipele de interne de dezvoltatori Xbox și Xbox Live cu echipa Microsoft Studios. Noul grup Xbox va fi condus de Phil Spencer, care va raporta direct lui Terry Myerson, care coodonează dezvoltarea pentru toate sistemele de operare client ake Microsoft, ceea ce dovedește încă odată că Xbox One și Windows au elemente comune.
„Phil va conduce echipele Xbox, Xbox Live, Xbox Music și Xbox Video, dar și Microsoft Studios,” mai spune Nadella.
De remarcat că și această mișcare a mai eliminat câțiva dintre oamenii care au avut roluri apropiate lui Steven Sinofsky. Cu toate acestea, Mike Angiulo, de exemplu, va continua să conducă divizia XBox hardware. Pe de altă parte, un alt veteran cu peste 25 de ani la Microsoft tocmai a părăsit compania: Antoine Leblond. Despre acesta, însă, într-un articol separat.

Back To Top
Search