Maxresdefault3

Încă dinaintea lansării Windows 10, brașovenii de la Visual Fan ne-au pus la dispoziție o tabletă 3G Allview – modelul WI8G cu … Windows 10 preinstalat. Iată că a venit momentul să facem o scurtă recenzie pentru acest device și să lansăm concursul promis recent.

Cum am testat

Pentru a realiza acest articol am încărcat complet tableta în prealabil – proces care a durat cam 5 ore – și am decis să o testez timp de o zi în regimul personal de utilizare, care înseamnă răspunsuri pe pagina și grupul Facebook wfl.ro, știri despre Microsoft într-un RSS reader și prin aplicația Twitter + un browser (Microsoft Edge), vizionare de clipuri pe YouTube și ascultare de radiouri online printr-o combina muzicală conectată la jack-ul audio.

Despachetare

Desigur, începem cu un clip cu despachetarea, pe care îl puteți urmări în partea superioară a articolului, unde vedem cum vine acest produs și ce conține cutia în care este ambalat.

Galerie foto: aspect general

Tableta este oferită în două feluri de carcase: albă și neagră. Modelul sosit pentru teste la wfl.ro a fost cel negru și are un aspect plăcut. Iată câteva fotografii, într-o mini-galerie:

Galerie foto: detalii (butoane, etc.)

Iată și câteva imagini de detaliu cu dispunerea pe carcasă a butoanelor și porturilor, precum și a slotului pentru cardul microSD și pentru cartela de Internet.

Conectivitate mobilă

La capitolul conectivitate, tableta dispune de un modul 3G integrat care se comportă satisfăcător în cele mai multe cazuri. Funcționalitatea acestuia include 2G în benzile de 900 și 1800 MHz dar și 3G în UMTS 900/ 2100 MHz, HSPA+. Vitezele postate de producător la specificațiile de pe site sunt de 21Mbps la download si 5,76 Mbps pentru upload, dar ele depind mult de calitatea semnalului operatorului preferat în locația dumneavoastră curentă.

Display

Display-ul IPS are diagonala de 8 inch (203 mm). Acest LCD are o bună luminozitate (noaptea este suficientă folosirea a 25 sau 50% din aceasta cu ajutorul setărilor rapide din Windows 10), unghiuri largi de vizibilitate și include funcționalitate tactilă capacitivă multi-touch. Ne-am fi dorit probabil să vedem culori ușor mai saturate, și mai vii, dar calitatea este OK pentru un device de această clasă și din această gamă de preț.
Rezoluția tabletei, de 1280 pe 800 de pixeli permite folosirea comodă în regim de tabletă, atât pe lat dar și în modul portret, modul în care Windows 10 scalează fiind cheia. Senzorul accelerometru funcționează corect și comută așa cum e de așteptat afișarea în funcție de orientarea fizică a device-ului.

Memorie, procesor și multi-tasking

Chiar dacă dispune doar de 1 GB RAM, pe ansamblu tableta răspunde mulțumitor, iar aici se vede multi-tasking-ul optimizat din Windows 10, care este un sistem de operare mobil foarte bine realizat.
Procesorul quad-core Intel Atom (Z3735G) cu care este dotată tableta este tactat la 1,33 GHz, cu burst specificat de până la 1,83 GHz și dispune de un cache de 2MB.

Autonomie

La folosirea sporadică pentru activitățile enunțate în deschiderea acestui review, bateria tabletei (Litiu-polimer de 3800 mAh) a oferit aproximativ 3 ore și 20 de minute de utilizare efectivă, iar timpul de încărcare completă este de până la 5 ore. Producătorul promite un timp de stand-by de până la 140 de ore.

Mini-test GPS

Testul pentru dispozitivul GPS a constat în detectarea locației curente folosind aplicația Maps din Windows 10 și am fost mulțumiți de detecția obținută.

Nivel sonor, calitate audio

Pe difuzorul integrat, nivelul sonor este suficient de puternic pentru o cameră liniștită, calitatea sunetului fiind acceptabilă. Sunt prezente cu o bună claritate frecvențele din spectrul audio mediu și înalt, dar joasele sunt probabil estompate de dimensiunea mini-difuzorului din carcasă.
Pe partea audio, chip-ul folosit de producător nu are opțiuni de îmbunătățire a sunetului în setări.
Pentru a ne face o idee mai bună despre calitatea sunetului, am testat folosind un stream audio premium pentru ascultarea la căști dinamice Audio Technica, iar calitatea a fost bună pentru un device portabil. Am repetat testul și cu o pereche de căști pentru telefon, calitatea fiind oricum mai bună decât pe difuzorul integrat.
Testul audio final a fost redarea aceluiași stream audio muzical online premium pe o combină, la care am conectat tableta cu un cablu jack-jack de 3,5 mm. Din nou calitatea a fost destul de bună pentru un device portabil, dar spectrul audio ar putea fi lărgit puțin la o versiune ulterioară a tabletei.
Ar fi de făcut o mică observație aici. Din cauza designului curbat spre spate al tabletei, jack-urile audio ar putea avea probleme de stabilitate la contactele interne, în testele noastre muzica alternând la un moment dat între căștile conectate și difuzorul intern.
WI8G - Jack audio
O suprafață plană (nu una înclinată) la portul audio ar da și mai multă valoare acestui device.

Camere foto

Camerele foto incluse pe majoritatea tabletelor curente oferă o calitate slabă sau în cel mai fericit caz mediocră, comparativ cu iPad sau cu Surface Pro 3, de exemplu. WI8G vine cu două camere (frontală și dorsală), fiecare de 2 MP, cu care puteți purta o conversație pe Skype sau face fotografii la nivel de începători.

Aplicații universale

Cum este de așteptat de la un device portabil, WI8G oferă o foarte bună experiență cu aplicațiile universale. A nu se interpreta însă că programele clasice pentru desktop nu funcționează bine, însă 🙂
Pe ansamblu, aplicațiile noastre preferate – Tweetium, DigiOnline, NextGenReader, Meteo, OneNote, Mail și Calendar – au rulat foarte bine, iar experiența de utilizare este plăcută, fără ca device-ul să ”agațe”, iar comutarea dinamică între ele a fost fluidă.
De remarcat prezența prin preinstalare a aplicațiilor Office mobile universale pentru Windows 10: Word mobile, Excel mobile, PowerPoint mobile. Acestea, alături de OneNote mobile, Mail, și Calendar vă oferă un set puternic de instrumente de productivitate la purtător.
Streaming-ul TV online via Wi-Fi prin aplicația DigiOnline a fost de asemenea perfect funcțional, ceea ce dovedește calitățile bune ale Allview WI8G la capitolul entertainment.

Programe desktop

La acest capitol, pentru a ne face o idee despre cum se comportă Office 365 pe acest device, am testat o versiune Office 365 Enterprise, care cuprinde toate aplicațiile din suita Microsoft Office pentru PC, iar rezultatele au fost mulțumitoare.

Bonus de la Microsoft: Office 365 Personal gratuit pentru un an

Modelul WI8G, lansat în decembrie 2014, vine cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat, iar pachetul conține – printre altele – și un abonament Office 365 Personal pe un an, oferit gratuit, ceea ce adaugă valoare produsului și îl face și mai atractiv. Abonamentul Office 365 Personal include ca beneficii asociate 1TB de stocare cloud OneDrive și minute de convorbiri Skype.

Impresii de pe parcursul utilizării

Dimensiunile tabletei sunt de 206,5 x 122,8 x 9,07 mm. Masa (351 grame) este bine repartizată raportat la ansamblul tabletei, ceea ce îi conferă stabilitate la susținerea cu o mână. Este adevărat că persoanele cu o mână ceva mai mare sunt avantajate aici, dar în modul portret ar trebui ca oricine să poată ține tableta fără probleme și fără a-și obosi degetele.
Luminozitatea ecranului este foarte bună, noi am folosit 25% seara pentru citirea de știri și navigarea pe Internet, iar ziua, la interior, setarea de 50 la sută intensitate luminoasă a fost satisfăcătoare, permițând utilizarea comodă într-o cameră moderat iluminată natural.
Construcția este solidă și îngrijită, iar plasticul folosit nu ”scârțâie” pe la colțuri așa cum am văzut la alte device-uri. De altfel am remarcat spatele solid, metalic, care conferă senzația de siguranță.

Concluzii finale

Ecranul de 8 inch al WI8G recomandă această tabletă înainte de orice pentru jocuri și aplicații universale Windows 10 din Magazinul Windows.
Am fost plăcut surprinși să vedem însă și suita Office 365 pentru desktop instalându-se și funcționând bine, ceea ce arată potențialul acestui device pentru zona de productivitate mobilă.
Ne-am fi așteptat la o autonomie mai bună pentru un model portabil, dar și cele patru ore sunt suficiente pentru utilizare sporadică prin casă sau chiar în deplasări / călătorii scurte, dar este bine să vă asigurați că aveți acces la o priză.
Tableta are un preț competitiv dacă luăm în calcul funcționalitatea oferită, iar aici trebuie să reamintim conectivitatea 3G și bonusul Office 365 Personal gratuit timp de un an. Mai mult, pachetul include un cablu de date și un cablu adaptor USB OTG, care permite conectarea diferitelor periferice personale la tabletă.
Dacă tot aminteam de prețuri, pe pagina Allview puteți achiziționa această tabletă cu 649 RON, la care puteți adăuga, dacă doriți, unele extra-garanții: 2+1 ani (64,90 RON), garanție completă (77,80 RON) și service expres (49 RON).

Concurs

Durata și reguli de participare

Concursul se desfășoară între 8 august 2015, ora 9 și 15 august ora 16. În acest timp, pentru a participa la concurs trebuie să faceți câteva lucruri simple:
1. Să dați share acestui articol pe cel puțin o rețea socială preferată (Facebook, Google+, Twitter, etc.) și să trimiteți o captură de ecran cu acel share la concurs@wfl.ro
2. Să lăsați mai jos un singur comentariu (mai multe vă descalifică) prin care să ne spuneți pe scurt următoarele:

 • care sunt principalele 3 lucruri pe care le așteptați de la o tabletă cu Windows
 • despre ce doriți să scriem mai mult pe wfl.ro în perioada următoare

Desemnarea persoanei câștigătoare

Sâmbătă, 15 august, ora 16 vom închide comentariile la acest articol iar la ora 18 vom face – în direct pe canalul nostru YouTube – tragerea la sorți pentru a desemna persoana câștigătoare. În acest sens vom număra comentariile de la articol și vom face extragerea numărului norocos pe random.org. Numărul extras reprezintă numărul comentariului de pe site, socotit de la primul comentariu în jos. Dacă autorul comment-ului a trimis și e-mail-ul cu captura de ecran cerută mai sus la punctul 1 îi vom anunța numele pe loc, dacă nu, vom efectua o nouă tragere la sorți.
Vă rugăm să vă asigurați că folosiți o adresă de e-mail validă în contul vostru de pe wfl.ro. În cazul în care contul cu care comentați nu conține o adresă de e-mail validă (aceeași de pe care trimiteți captura de ecran) vom extrage un alt număr.

SUCCES !

Sâmbătă, 15 august 2015, 16:00

Tocmai am inchis comentariile la concurs.
Acum vom retrage comentariile proprii si cele care nu se califică, vom face o captură de ecran pe care vom numerota comentariile rămase in competiție, iar la ora 18 voi intra in direct  pe canalul YouTube al wfl.ro și voi face tragerea la sorți după cum urmează:

 1. Se va afișa site-ul random.org, pe care
 2. voi introduce gama de numere (de la primul la ultimul comentariu) și
 3. voi genera un număr între ele.
 4. Revenim apoi la screenshot-ul cu comentarii, pe care îl voi atașa acestui articol,
 5. vedem care este comment-ul,
 6. luăm adresa de mail și
 7. verificăm concurs@wfl.ro pentru capturi de ecran de pe acea adresă.
 8. Dacă există, tableta are un nou stăpân / o nouă stăpână.
 9. Dacă nu, reluăm până se nimerește.
 10. Vedeți tragerea la sorți aici:

https://www.youtube.com/watch?v=aDIkOQ6Oekc

Felicitări câștigătoarei Fabri Patricia

Comment castigator – Patricia Fabri – comment-ul de aici

Back To Top
Search