Nadella-02-201411

Zvonurile se confirmă: Tony Bates, fostul CEO al Skype iar mai recent Executive Vice President of Business Development and Evangelism la Microsoft, este executivul cel mai high-profile care părăsește Microsoft în ultima vreme. El va fi înlocuit temporar de Eric Rudder, Executive Vice President of Advanced Strategy. De asemenea tot acum va pleca și Tami Reller, Executive Vice President of Marketing.

Un email intern adresat de Satya Nadella angajaților Microsoft arată că acesta a dorit un ”singur lider” peste tot ce înseamnă marketing Microsoft și că va acorda acest rol lui Chris Caposella (îl mai țineți minte de la Microsoft Summit 2013 ?), pe lângă rolul de Chief Marketing Officer.

„Am discutat despre atenția specială pe care trebuie să o acordăm acelor lucruri pe care doar noi le putem face” – a spus Nadella. „Cum ne evidențiem valoarea, cum ne trimitem mesajul, cum trimitem acea valoare către clienți prin advertising și prin alte canale, toate acestea trebuie să devină convergente într-o strategie amplă.”

Capossela va continua să activeze și ca lead al Consumer Channels Group până când Microsoft îi va desemna un succesor în acest rol.

Tami Reller va mai rămâne la Microsoft pentru a ajuta cu tranziția lui Caposella în noul rol. Nadella a spus că ulterior Reller se va retrage din activitate un timp, înainte de a lucra la alte proiecte în afara companiei.

Odată cu noile responsabilități ale lui Chris Caposella, Nadella a făcut și alte modificări în echipa de conducere. Mark Penn, anterior Executive Vice President of Advertising and Strategy, rămâne fără atribuții de publicitate, pentru a deveni Microsoft Chief Strategy Officer. El îi va raporta direct lui Satya Nadella. 

Resurse suplimentare:  Citiți email-ul complet trimis de Satya Nadella angajaților Microsoft pe site-ul companiei

Back To Top
Search