DeanH-JBelfiore11

Luni, 11 noiembrie 2013, Dean Hachamovitch, Corporate Vicepresident, Internet Explorer,  a anunțat pe IEBlog că părăsește poziția curentă pentru un nou rol (tot la Microsoft), cu o echipă nouă, pentru a lucra la ceva nou. Știu că sună misterios, dar deocamdată nu avem informații suplimentare despre noul proiect.

Hachamovitch a venit la Microsoft în 1990, unde a lucrat inițial ca product unit manager pentru zone.com, parte a diviziei Microsoft de online gaming, apoi a trecut în anii 90 prin echipa Microsoft Office, pentru a deveni ulterior manager general al echipei Internet Explorer. El a fost implicat în inventarea mai multor tehnologii patentate de Microsoft, printre care AutoComplete, AutoCorrect și Progress Animation. Aflat 9 ani la conducerea echipei Internet Explorer, Dean Hachamovitch a răspuns de proiectarea, dezvoltarea și lansarea versiunilor și update-urilor pentru acest produs.

Credit video: Walt Mossberg – allthingsd – interviu înregistrat la CES 2011.
Potrivit The Verge, Joe Belfiore, Corporate Vice President and Manager for Windows Phone Program Management la Microsoft, va prelua o parte dintre atribuțiile lui Hachamovitch.
Înainte de a ajunge la conducerea Windows Phone, Belfiore a fost vicepreședinte al diviziei Zune Software and Service. Belfiore a mai condus tot ca Vice President divizia Windows eHome și a fost timp de 10 ani leaderul Windows User Experience Team, unde a creat, printre altele Meniul Start și Taskbar-ul Windows 95, a condus echipa Internet Explorer User Experience în perioada IE3 și IE4 și a fost responsabilul pentru întreaga experiență a utilizatorului din Windows XP.  

Credit video: Walt Mossberg – allthingsd – interviu înregistrat în 2010.
Joe Belfiore a confirmat pe Twitter în această dimineață preluarea atribuțiilor IE și Windows User Experience, ca parte a viitorului său rol axat pe telefoane/tablete/PC-uri :

 

Back To Top
Search