Microsoft a lansat săptămâna aceasta versiunea beta a soluției anti-malware Security Essentials. Acest antivirus a devenit foarte popular pentru consumul său nesemnificativ de resurse pe sistem și pentru interfața simplă.

Principalul atu al noii suite este protecția îmbunătățită împotriva atacurilor din rețele. Aceasta se realizează pe două căi. Mai întîi prin integrarea cu Internet Explorer pentur prevenirea atacurilor de pe Web, prin împiedicarea rulării scripturilor malițioase. Versiunea curentă detectează descărcarea locală a unor asemenea scripturi, ceea ce este, însă, în unele cazuri, prea tîrziu.
În a doua situație, utilizatorii Vista și Windows 7 beneficiază de protecție sporită a sistemelor lor în rețea, prin scanarea traficului și blocarea conexiunilor suspecte. Această caracteristică nu este disponibilă sub Windows XP pentru că este dependentă de Windows Filtering Platform introdusă doar în Vista. Această funcționalitate permite programelor să interacționeze cu subsistemul de rețea și să monitorizeze activitatea în rețea fără a consuma multe resurse. Astfel, Security Essentials poate anticipa atacurile asupra programelor al căror trafic este permis prin Firewall și le poate contracara.
Pe site-ul Microsoft Connect, compania anunță că descărcarea este disponibilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite, Israel, Brazilia și China, dar personal am descărcat și instalat fără probleme și din România.
Actualizările ulterioare ale definițiilor și ale programului vor fi făcute automat prin Windows Update.
Ce nou în această versiune :

  •  Integrarea Windows Firewall – la instalare MSE întreabă dacă vrei sau nu să pornești Windows Firewall.
  • Protecție îmbunătățită pentru amenințări Web – MSE se integrează în Internet Explorer în acest scop. (De ce nu și cu alte browsere ?)
  • Motor de protecție nou – curățare mai eficientă cu un consum redus de resurse
  • Sistem de inspectare a rețelei – acum și în MSE avem protecție împotriva exploit-urilor de rețea. Nu funcționează în Windows XP, care nu are WFP (Windows Filtering Platform).

Pentru download ai nevoie de un cont Hotmail/Windows Live cu care te autentifici aici.
În continuare am postat capturi de ecran de la upgrade-ul pe care l-am făcut pe Desktop.
 

 

 

 

 


 

 

Back To Top
Search