Sinofsky-Japan-04-201211

Microsoft va lansa Windows 8 Release Preview — ultima versiune publică de test pentru acest sistem de operare înaintea lansării – în prima săptămână din iunie.
Anunțul a fost făcut de șeful diviziei Windows, Steven Sinofsky, la o conferință pentru developeri desfășurată la Tokyo pe 24 aprilie la numai o săptămână de la cel referitor la versiunile produsului, care includ două versiuni pentru consumeri și una pentru enterprise, pe lângă care vom avea și versiunea pentru tablete, Win RT.
Sinofsky nu a oferit detalii suplimentare privind data lansării produsului final, dar o analogie făcută cu perioada similară de dinainte de lansarea Windows 7 ne poate ajuta să ne facem o idee despre un posibil calendar, în ciuda avertismentelor venite de la diverși oficiali Microosft care nu au ratat nici o ocazie pentru a repeta că scenariul nu se poate repeta. Iată cum au evoluat lucrurile cu Windows 7:
Windows 7 beta: ianuarie 2009
Windows 7 Release Candidate: mai 2009
Windows 7 RTM: iulie 2009
Windows 7 lansare pentru consumeri: October 2009
Windows 8 alfa (Developer Preview): 13 septembrie 2011
Windows 8 beta (Consumer Preview) – 29 februarie 2012
Windows 8 Release Candidate (Release Preview) : iunie 2012
Windows 8 RTM: finalul lui iulie/august 2012 ?
Windows 8 lansare pentru consumeri: octombrie 2012 ?
Dacă vorbim despre prima săptămână a lunii iunie, trebuie spus că în acea perioadă este programată conferința Cuomputex de la Taipei, China, desfășurată între 5 și 9 iunie. Acum 2 ani, Windows 7 era prezentat în fază pre-developer preview la Computex.
Adițional, chiar dacă inițial comentatorii și chiar unii reprezentanți Microsoft se arătau pesimiști cu privire la o nouă conferință de anvergură pentru developeri (gen Build), se pare că  sunt șanse ca în octombrie un asemenea eveniment să se producă.
via zdnet

Back To Top
Search