Era de așteptat această mișcare a Microsoft, care luptă pe toate căile pentru poziții mai bune pe piețele de servicii și device-uri.

Apelurile video de grup nu sunt o noutate, Google Hangouts, de exemplu oferindu-le gratuit de ceva vreme. De astăzi, 28 aprilie 2014 și utilizatorii Skype pe PC-uri Windows (desktop), Mac-uri și Xbox One pot efectua asemenea apeluri, iar Microsoft a anunțat că în viitor acestea vor fi disponibile și pe alte platforme.

Anterior, apelurile video de grup erau o caracteristică Skype premium, oferită la prețul de 9 dolari pe lună, în care erau incluse și apeluri gratuite în anumite rețele din întreaga lume.

Apelurile de grup Skype pentru PC și Mac sunt limitate la maxim 10 participanți. Microsoft spune că performanța cea mai bună este cu 3 până la 5 participanți și că se aplică reguli de utilizare decentă (fair usage).

De asemenea este important de remarcat că partajarea ecranului cu participanții la apeluri video de grup este și ea gratuită, infromația fiind confirmată pe blogul Skype la comentarii.

Pagina unde erau prezentate pachetele Skype Premium a fost înlocuită cu una provizorie, întrucât în acest moment Microsoft redefinește aceste pachete.

Aici, la wfl.ro, această veste este foarte binevenită, pentru că nu vom mai avea nevoie de un abonament Skype pentru a realiza un webcast cu mai mulți invitați.

Back To Top
Search