Utilizatorii Windows XP, Vista sau Windows 7 care doresc să treacă la Windows 8.1 Professional trebuie să cumpere o cheie de produs pentru Windows 8.1. Problema este că această cheie nu poate fi folosită pentru instalarea pe curat a noului sistem de operare.

Update – martie 2015

Acum este mult mai ușor să obțineți kitul Windows 8.1, fără a mai fi nevoie de o cheie de produs. Vedeți acest articol pentru a afla cum.
– continuare articol inițial

Utilizatorii sunt nemulțumiți pentru că nefuncționarea cheii Windows 8 la instalarea Windows 8.1 îi obligă să instaleze Windows 8 mai întâi și apoi să facă upgrade la Windows 8.1. Adică sunt impuse niște etape intermediare care consumă inutil timp, iar un upgrade nu este același lucru cu instalarea pe curat.
Pe durata dezvoltării Windows 8.1 Microsoft a susținut că acest sistem de operare va accepta chei Windows 8 la instalare, dar acum, după lansare, acest lucru nu mai este valabil.
Motivele pentru care Microsoft a luat această decizie nu se cunosc, dar ea este accentuată și susținută de o altă decizie, aceea de a nu pune la dispoziția publicului imagini ISO ale kitului de instalare.
Altfel spus, Microsoft vrea ca utilizatorii să treacă prin Windows Store pentru a face acest upgrade.
Soluția simplă pentru problema cheilor de produs la instalare este utilizarea unei chei generice și schimbarea cheii Windows după încheierea instalării.
Ce este o cheie generică ?
O cheie generică de produs este o cheie universală care servește la instalarea produselor, fără a se putea face activarea Windows pe baza acesteia.
Asemenea chei de produs sunt distribuite oficial de Microsoft și ele sunt disponibile pe site-ul companiei, dar și într-un fișier text dintr-un folder al kitului de instalare. Pentru Windows 8.1 Professional, cheia generică este următoarea:
Windows 8.1 Professional
GCRJD-8NW9H-F2CDX-CCM8D-9D6T9
Cheia generică se poate introduce la instalare și va fi acceptată fără probleme. Când terminăm instalarea schimbăm cheia folosită cu cheia achiziționată pentru Windows 8.1 și putem face activarea fără probleme.
Back To Top
Search