Microsoft Sign Outside Campus Building

Anunțul privind achizționarea Nokia făcut luni seara (ora USA) de Microsoft a fost urmat de o conferință de presă Nokia în Finlanda. La eveniment a participat și Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, care a avut o intervenție scurtă, fără a accepta întrebări de la presă.

Ballmer a spus că planul de achiziționare Nokia este un ”eveniment-semnătură” în planurile Microsoft de a se transforma într-o companie de device-uri și servicii. El a mai adăugat că tranzacția este benefică pentru Finlanda, deoarece Microsoft plănuiește contruirea unui datacenter propriu în această țară, menit să serverască întreaga Europă.
Conferința de presă a fost coordonată de Risto Siilasmaa, actualul chairman al board-ului Nokia, care este acum și CEO interimar, pentru că astăzi Stephen Elop și-a depus demisia din această funcție. Siilasmaa a declarat că discuțiile cu Microsoft au început în februarie 2013 și a precizat că deși boardul Nokia a consimțit că tranzacția de 7.17 miliarde dolari cu Microsoft era ceva logic, rațional, acesta a fost și un moment cu o puternică încărcătură emoțională. Siilasmaa a spus că în prezent Nokia caută un nou CEO și că ia în calcul candidați interni dar și externi.
Stephen Elop, care a demisionat azi din funcția de CEO Nokia, așa cum spuneam mai devreme, va conduce divizia Devices la Microsoft după încheierea tranzacției de achizționare. Prezent la conferința de presă, el a spus că este mândru de ce a realizat pe durata mandatului să de CEO la Nokia, și că finlandezii ar trebui să fie mândri în continuare de ceea ce compania va oferi în viitor.
La rândul său, Microsoft va susține o conferința de presă astăzi, la ora 15:45 (RO).

Back To Top
Search