Microsoft Sign Outside Campus Building

Întîlnirea celor doi CEO, Stephen Elop (NOKIA) și Steve Ballmer (MICROSOFT) aduce un parteneriat la care speram de ceva vreme să devină realitate. Cei doi au numit această colaborare un parteneriat strategic care combină abilitățile celor două companii pentru a construi un nou ecosistem mobil global.

nokia-ms

Iată pincipalele direcții care vor fi urmate:

• Nokia va dopta Windows Phone ca strategie smartphone de bază, aducând inovații  pe baza platformei în zona imaging, unde Nokia este lider de piață.

• Nokia va ajuta la dezvoltarea și definirea viitorului pentru Windows Phone. Nokia va contribui cu expertiza  hardware, language support, și va contribui la aducerea Windows Phone într-un nou segement de prețuri, mai accesibil, pe segemnte noi de piață și în noi zone geografice.

• Bing  va fi motorul de căutare folosit de dispozitivele și serviciile Nokia , cu publicitate de la Microsoft adCenter.

• Nokia Maps devine parte de bază a serviciilor de cartografiere Microsoft. Maps va fi integrat cu motorul de căutare Bing și platforma de publicitate AdCenter pentru a oferi experiențe publicitare și de căutare localizate deosebite.

• Parteneriatele cu operatorii Nokia vor înlesni achiziționarea Nokia Windows Phone services în țări unde cărțile de credit nu sunt încă frecvent folosite.

• Instrumentele de dezvoltare Microsoft vor fi folosite la prouectarea de aplicații care vor rula pe telefoanele Nokia Windows Phone.

• App store-ul Nokia va fi integrat cu Microsoft Marketplace.

Scrisoarea deschisă publicată de cei doi CEO mai spune că parteneriatul va ”nimici” (disrupt) ecosistemele mobile concurente.

Este de așteptat ca parteneriatul să aducă o creștere semnificativă a cotei de piață pentru Windows Phone 7 și poate fi un impuls necesar pentru Microsoft ca new-comer pe piața mobilă dominată de iPhone și Android.

Back To Top
Search