Pentru că nu mai vreau să folosesc Surface Pro 3 pentru absolut orice, păstrându-l pentru deplasări de afaceri, acum câteva săptămâni am căutat o soluție hibiridă de tabletă Windows cu Android și în cele din urmă am găsit ceva care mi-a atras atenția, la un preț bun.

Ideea de hibrid Android-Windows mi-a plăcut din start și m-a urmărit multă vreme. Acum câțiva ani, neștiind că Windows RT urma să fie oferit doar preinstalat pe PC-uri, mi-am cumpărat primul model ASUS Transformer, cu ecran detașabil. Mă gândeam că poate-poate voi putea instala RT pe acea tabletă, dar n-a fost să fie și mi-am luat un Surface RT atunci.
Acum nu mai am nici Surface RT nici Transformer-ul, doar un Surface Pro 3 și o tabletă Android separată. Pentru că sunt tot mai comod, nu mi se mai pare convenabil să plec în vacanță și cu Surface Pro 3, cu tableta Android și cu telefonul în bagaje.
Și uite așa mi-a revenit interesul pentru un hibrid Windows – Android pe care să îl am în casă și în vacanță pentru citit, divertisment și mici lucruri de productivitate la nevoie.
Am găsit zilele trecute o promoție interesantă pentru o tabletă Teclast care are cam ce vreau eu, adică:

  • Windows 10 și Android 5.0,
  • un ecran nici prea mare nici prea mic, tehnologie Retina de 9.7 inch la o rezoluție de 2048 x 1536 px, la o densitate de 264 PPI
  • 2 GB RAM
  • Stocare internă rapidă eMMC
  • slot card
  • Procesor Intel 64bit Quad Core
  • Bluetooth 4.0
  • Suport touch cu 10 puncte
  • Senzor gravitațional (util în jocuri, de exemplu)

Și lucruri de descoperit ar mai fi. Dar haideți să vă arăt și câteva fotografii cu această interesantă jucărie Teclast, care mi-a devenit simpatică și mai comentăm printre ele.

Teclast X98 Air III - 00 - Box
Ambalajul – simplu, dar conținutul contează 🙂
Pentru cei curioși, greutatea este cu foarte puțin peste jumătate de kilogram și cel mai probabil vine de la bateria de 8000 mAh, care asigură o autonomie de până la 8 ore de redare video. Ca să nu mai înșir prea multe cifre, cred că următoarea imagine e mult mai sugestivă cu privire la dimensiuni și la dispunerea butoanelor și a porturilor:
Teclast X98 Air III - 00 - Butoane
Device-ul arată OK în opinia mea și își va găsi fanii săi pentru ecranul IPS cu unghiurile bune de vizibilitate și claritatea tehnologiei Retina. Personal apreciez marginile negre pentru ecran, dar la un device pentru entertainment acesta nu este un aspect atât de important.
Teclast X98 Air III - 00 - X98 Air general view
Deși nu sunt fanul marginilor albe pentru ecran, nu mă deranjează atât de tare în acest caz.
Construcția este destul de îngrijită, cu margini plăcute la atingere. Mi-aș fi dorit o finisare ceva mai bună la slotul pentru card, care e o simplă fantă:
Teclast X98 Air III - 07 - Right View
Fanta pentru card cere atenție suplimentară la introducerea acestuia printre marginile metalice
Nu v-am spus ce conține cutia, pe lângă tabletă, încărcător și un cablu USB, dar o voi face acum. Este vorba despre un cablu USB OTG, pentru că tableta suportă această funcționalitate.
Îmi place amplasarea difuzoarelor pe spate, iar orificiile pentru sunet sunt bine finisate și nu sunt deloc urâte ca la alte tablete pe care le-am testat sau le-am întâlnit pe la prieteni.
Teclast X98 Air III - 06 - Bottom Right View
Porturile sunt dispuse în partea inferioară a device-ului …
Așa cum ați observat, inclusiv jack-ul audio este la baza tabletei, în stânga jos. Cred că Teclast ar fi făcut o mutare inspirată prin amplasarea sa pe lateral, pentru a nu împiedica sprijinirea tabletei pe picioare sau pe masă dar – cine știe ? – poate vedem asta la modelul următor 🙂
Teclast X98 Air III - 05 - Front Camera
Butoanele de power și de volum sunt din plastic și sunt în stânga sus, în zona camerei principale de 5 MP
Cam acestea sunt primele mele impresii pe fugă despre acest device. Dacă voi avea mai mult timp la dispoziție, o să mai postez câte ceva, mai ales dacă device-ul vă place și vă tentează.
Neapărat vreau părerea voastră la comentarii despre acest device Teclast și în general despre asemenea device-uri, pentru că vreau să știu dacă mai vreți și alte asemenea prezentări hardware pe viitor !
Să nu uit esențialul. Cum să nu vă tenteze device-ul, când la promoția curentă de pe site-ul GearBest, acest model Teclast X98 Air III, varianta cu stocare internă de 64 GB costă doar 167 de dolari ?
Păreri ?

Back To Top
Search