TerryMyerson-Keynote11

Într-o sesiune Q&A a lui Mary Jo Foley, Terry Myerson, Microsoft Executive Vice President pentru sisteme de operare, răspunde la o serie de întrebări despre viitorul Windows.
Răspunde e un fel de a spune, pentru că nu sunt prea multe lucruri concrete în răspunsurile executivului Microsoft. Totuși există câteva lucruri de reținut.
Întrebat despre viitorul desktop-ului, Myerson a spus că este o parte esențială a sistemului de operare și  că personal este foarte productiv folosindu-l. De asemenea Terry Myerson a mai spus că vor fi sisteme cu o experiență foarte bună pe desktop, dar că, în același timp, pe telefoane și pe tablete desktopul nu este potrivit.
În ce privește Windows RT, Myerson a spus că Windows va rula pe ARM în continuare, ceea ce înseamnă că Microsoft nu intenționează să renunțe la această versiune a sistemului de operare.
Întrebat ce înseamnă ”One Windows”, Myerson a spus că de fapt ce este mai interesant este să existe o singură platformă pentru developeri pentru Internet of things, telefon, tablete, PC, Xbox și Perceptive Pixel touch (display-urile touch gigant) și cloud.
În ce privește unificarea sistemelor de operare Windows RT cu Windows Phone, Myerson nu a spus dacă acest lucru se va întâmpla, ci doar că vor fi device-uri grozave pe ARM.
Am remarcat că atunci când a fost întrebat despre probleme sau aspecte neclare ale ecosistemului Windows, Myerson a folosit peste tot expresia ”delight our customers”, adică ”să ne mulțumim clienții”. De asemenea, el a mai folosit obsesiv expresia ”feedback de la clienți.”
Un lucru trist pentru un interviu care putea să îl pună și pe Myerson în acceași lumină fantastică, asemenea celei în care se află Satya Nadella, a fost răspunsul complet ratat la întrebarea despre un termen de livrare pentru ce s-a arătat la Build despre revenirea meniului Start și despre aducerea aplicațiilor Metro în ferestre pe desktop. Myerson a răspuns sec, stil Sinofsky: ”nu am nimic de spus, pur și simplu nu suntem gata.”
ZDNET tocmai a publicat partea a doua a acestui Q&A, în care Mary Jo Foley îi adresează lui Myersen întrebări despre transparența Microsoft, despre strategia Windows 8, despre frecvența cu care Windows este actualizat și despre altele. Voi reveni cu un articol separat.
via ZDNET

Back To Top
Search