2015-07-09_190222

Microsoft tocmai a anunțat edițiile Windows 10: Home, Windows 10 Mobile, Windows 10 Pro, Enterprise, Education, Windows 10 Mobile Enterprise și Windows 10 IoT Core.

Așa cum probabil știți deja, Windows 10 va fi lansat în această vară în 111 limbi pe piețe din 190 de țări.

Cât vor costa edițiile Windows 10 ?

Am inclus informațiile despre prețuri într-un articol separat pe care îl găsiți mai jos:

Care sunt cerințele de sistem Windows 10 ?

Pentru informații detaliate despre cerințele de sistem Windows 10 vă invit să citiți următorul articol:

Aplicații Windows Universale, un singur magazin Windows

Windows 10 este construit pentru o experiență personalizată pe o gamă largă de dispozitive, o experiență optimizată pentru fiecare dintre acestea, dar familiară și consistentă peste tot. Microsoft precizează că la momentul lansării va exista un singur magazin Windows, de unde vom putea obține sau achiziționa aplicații universale Windows.
Iată acum edițiile acestui produs Microsoft, descrise pe scurt.

Windows 10 Home 

Este ediția desktop pentru utilizatorii de acasă. Ea oferă o experiență familiară și personală pentru PC-uri, tablete și hibrizi 2 în 1. Windows 10 Pentru Acasă va include următoarele:

  • Cortana,
  • noul browser Microsoft Edge;
  • modul Continuum pentru dispozitive tactile tip tabletă;
  • recunoaștere facială Windows Hello,
  • autentificare prin scanarea irisului sau a amprentelor;
  • aplicațiile universale Windows preinstalate cum ar fi Photos (Fotografii), Maps (Hărți), Mail, Calendar, Music (Muzică) și Video*
  • Experiența de gaming din Xbox vine și pe Windows 10, oferind jocurilor și jucătorilor acces la comunitatea de gaming Xbox Live, permițând captura și partajarea de secvențe din jocuri și oferind posesorilor de Xbox One posibilitatea de a-și juca jocurile Xbox One de pe orice PC Windows 10 din locuință.

Windows 10 Mobile

Este proiectat pentru device-uri mobile mai mici, axate pe interacțiuni tactile, cum sunt telefoanele inteligente și tabletele mici. Aduce aceleași aplicații universale Windows incluse în Windows 10 Home, ca și noile aplicații Office optimizate pentru touch. Windows 10 Mobile include caracteristici utile pentru productivitate, securitate și gestionare pentru acei utilizatori care își vor folosi dispozitivele personale și la serviciu.
Windows 10 Mobile va permite activarea modului Continuum pentru telefon, pe modele selecte de telefoane inteligente, facând posibilă folosirea lor asemănător PC-urilor, prin conectarea la ecrane mai mari.

Windows 10 Pro

Este o ediție desktop pentru PC-uri, tablete și hibrizi , 2-în-1. Are la bază Windows 10 Home, căruia îi sunt adăugate o serie de caracteristici utile pentru companiile mici.
Când este folosit în companiile mai mici, Windows 10 Pro ajută la gestionarea eficientă a dispozitivelor și aplicațiilor și la protejarea datelor confidențiale ale companiilor, suportă scenarii de productivitate de la distanță sau mobile și profită de tehnologiile cloud.
Dispozitivele cu Windows 10 Pro sunt o alegere potrivită pentru organizațiile unde se oferă angajaților posibilitatea de a-și alege propriul dispozitivChoose Your Own Device (CYOD).
Windows 10 Pro mai permite utilizatorilor să profite de noul Windows Update for Business (Windows Update pentru Afaceri), care va reduce costurile de gestionare și va oferi control detaliat asupra instalării în masă a actualizărilor, acces mai rapid și continuu la actualizări de securitate și la cele mai noi inovații de la Microsoft.

Care ediții Windows 10 primesc upgrade gratuit în primul an de la lansarea sistemului de operare ?

Microsoft oferă versiuni complete pentru edițiile Windows 10 Home, Windows 10 Mobile și Windows 10 Pro ca upgrade gratuit și simplificat pentru PC-urile eligibile cu Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8.1 care sunt actualizate la noua versiune în primele 12 luni de la lansare.
Odată upgrade-ul făcut, oricând pe durata primelor 12 luni de la lansare, veți avea legal o licență upgrade gratuită de Windows 10 pe acel dispozitiv.

Windows 10 Enterprise

Este un superset al Windows 10 Pro, ediție pe care o completează cu caracteristici avansate pentru utilizarea în organizații medii și mari. Oferă securitate sporită pentru dispozitive, identitatea utilizatorilor, și date confidențiale ale companiilor.
Windows 10 Enterprise suportă totodată cea mai largă gamă de opțiuni pentru deployment-ul sistemului de operare și gestionare complexă pentru dispozitive și aplicații.
Windows 10 Enterprise este disponibil prin programele de licențiere în volum, pentru a permite clienților accesul continuu la cele mai noi inovații de securitate și funcționalitate de la Microsoft.  Utilizatorii acestei ediții vor putea alege ritmul de adoptare a noilor tehnologii și au posibilitatea de a opta pentru noul Windows Update for Business.
Cu Windows 10, clienții Enterprise vor avea acces și la Long Term Servicing Branch ca opțiune de deployment pentru dispozitivele care au nevoie de maximă stabilitate (mission-critical). Ca și în versiunile Windows anterioare, clienții Active Software Assurance cu licențiere în volum pot face upgrade la Windows 10 Enterprise ca parte a beneficiilor existente prin programul Software Assurance.

Windows 10 Education

Este bazat pe Windows 10 Enterprise și este proiectat pentru nevoile specifice din învățământ – personal, administratori profesori, elevi sau studenți. Această ediție va fi disponibilă prin Licențiere Academică în Volum, și vor exista căi de upgrade la Windows 10 Education pentru elevii și studenții care folosesc dispozitive personale cu Windows 10 Home și Windows 10 Pro.

Windows 10 Mobile Enterprise

Este proiectat pentru cea mai bună experiență mobilă pe telefoane inteligente și tablete mici folosite în zona business. Va fi disponibil clienților care dețin acorduri de Licențiere în Volum.
Are aceleași caracteristici de productivitate, securitate și gestionare a dispozitivelor mobile ca și Windows 10 Mobile, la care adaugă pentru companii modalități flexibile de gestionare a actualizărilor. Windows 10 Mobile Enterprise va încorpora ultimele inovații în securitate și funcționalitate imediat ce acestea sunt lansate.
Vor mai exista ediții speciale Windows 10 Enterprise și Windows 10 Mobile Enterprise pentru dispozitive industriale ca ATM-uri, puncte de vânzări retail (POS retail), terminale portabile și robotică industrială, precum și Windows 10 IoT Core pentru dispozibive mici și ieftine.

Despre data lansării și evoluții viitoare pentru Windows ca serviciu

Microsoft spune că avansează rapid pentru lansarea Windows 10 și că este în grafic cu lansarea din această vară.
Produsul lansat la vară este o etapă de început pentru noua generație Windows. Începând din toamna 2015, sistemul de operare va avea constant actualizări de securitate și inovații funcționale pentru dispozitivele care rulează Windows, inclusiv securitate mai avansată și capacități de gestionare mai bune pentru companii.

UPDATE – cum funcționează activarea Windows 10

Pentru cei interesați de modalitățile de activare Windows 10 am pregătit acest articol, unde facem toate precizările necesare:

Care este viitorul programului Windows Insider ?

Utilizatorii vor continua să ajute Microsoft la îmbunătățirea Windows 10 și după lansarea din vară. Numărul celor înscriși în acest program a ajuns la 3,9 milioane.
Dacă nu v-ați înscris deja, o puteți face chiar acum. Aflați din acest articol cum trebuie să procedați:

Back To Top
Search