Windows-8.1-Retail-Packaging

De ieri avem informații oficiale despre versiunile și numele oficial pentru noul sistem de operare de la Microsoft.
Numele oficial pentru versiunile x86/64 rămâne Windows 8.

Microsoft : Windows 8 are flexibilitatea de care aveți nevoie – fie că sunteți pe un PC x86/64 sau pe unul cu procesor ARM. Puteți folosi ecranul tactil sau tastatura și mouse-ul – și puteți comuta oricând  între acestea. Este frumos, rapid și designul este perfect pentru o gamă largă de hardware. Veți aprecia navigarea prin Windows Store și descărcarea aplicațiilor dorite. Și aceste aplicații pot interacționa pentru ca dv. să partajați imagini, date de contact, link-uri și orice doriți mai repede și mai ușor. Toate edițiile Windows 8 oferă o experiență fără compromisuri.

Pentru PC-uri și tablete cu procesoare x86 (atât pe 32 cât și pe 64 de biți), vor exista două versiuni : Windows 8 și Windows 8 Pro.

Pentru cei mai mulți consumatori (utilizatori obișnuiți), Windows 8 va fi alegerea potrivită. Această versiune cuprinde toate caracteristicile enunțate mai sus, plus un Windows Explorer optimizat, Task Manager nou, și suport multi-monitor îmbunătățit, plus abilitatea de a schimba limba interfeței (caracteristică disponibilă anterior doar în versiunile Enterprise și Ultimate). Pentru China și un număr redus de piețe emergente Microsoft va oferi o versiune Windows 8 direct în limba locală.
Windows 8 Pro este proiectat pentru a ajuta entuziaștii și zona business să obțină un set mai larg de tehnologii Windows 8. Pe lângă caracteristicile din Windows 8, plus funcționalități cum ar fi criptarea fișierelor, virtualizare, gestionare PC și conectivitate cu domenii. Windows Media Center va fi disponibil ca un modul/pachet media economic separat pentru Windows 8 Pro.
Windows RT este cel mai nou membru al familiei Windows – cunoscut și ca Windows pe ARM sau WOA. Această ediție unică va fi disponibilă doar preinstalată pe PC-uri și tablete bazate pe procesoare ARM și vor contribui la dezvoltarea de echipamente subțiri, cu dimensiuni reduse și durată remarcabilă a rulării pe baterie. Windows RT va include versiuni optimizate pentru touch ale aplicațiilor desktop Word, Excel, PowerPoint și OneNote. Pentru aplicații noi, principalul obiectiv Windows RT este dezvoltarea pe noua platformă Windows runtime sau WinRT, lansată în septembrie 2011, platformă care pune bazele pentru o nouă generație de aplicații conectate la cloud, cu interfață capabilă de interactivitate tactilă.
Microsoft a oferit și un tabel generic comparativ cu caracteristicile din fiecare ediție:

Caracteristică Windows 8 Windows 8 Pro Windows RT
Upgrade de la Win 7 Starter, Home Basic, Home Premium

x

x

Upgrade de la Windows 7 Professional, Ultimate x
Start screen, Semantic Zoom, Live Tiles x x x
Windows Store x x x
Apps (Mail, Calendar, People, Messaging, Photos, SkyDrive, Reader, Music, Video) x x x
Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) x
Internet Explorer 10 x x x
Criptare dispozitiv x
Conectivitate în regim stand by x x x
Cont utilizator Microsoft x x x
Desktop x x x
Instalare software desktop x86/64 x x
Windows Explorer îmbunătătțit x x x
Windows Defender x x x
SmartScreen x x x
Windows Update x x x
Task Manager optimizat x x x
Language Packs x x x
Suport multi-monitor optimizat x x x
Storage Spaces x x
Windows Media Player x x
Exchange ActiveSync x x x
Istoric fișiere x x x
Mount imagini ISO / VHD mount x x x
Caracteristici conectivitate mobilă broadband x x x
Parolă access bazată pe imagine x x x
Play To x x x
Clinet Remote Desktop x x x
Reset și refresh PC x x x
Snap x x x
Tastatură Touch și Thumb x x x
Trusted boot x x x
Client VPN x x x
BitLocker și BitLocker To Go x
Boot din VHD x
Client Hyper-V x
Conectivitate domeniu x
Criptare fișiere (EFS) x
Politici administrative de grup x
Remote Desktop (host) x

 
În lunile rămase până la versiunea finală, Microsoft promite să dezvăluie mai multe informații despre Windows 8, inclusiv detalii privind prețurile versiunilor sau campaniile promoționale pe durată limitată pentru consumeri.
Ca și la versiunile anterioare ale sistemului de operare Windows, Microsoft anunță o ediție Windows 8 special proiectată pentru clienții din zona enterprize cu licențiere prin programul Software Assurance. Windows 8 Enterprise include toate caracteristicile Windows 8 Pro plus caracteristici pentru organizații, care permit gestionarea centralizată și deploymentul automatizat, securitate avansată, virtualizare, noi caracteristici și funcționalități mobile și altele. 

Back To Top
Search