Windows-8-1-RTM111

Noul sistem de operare a fost lansat public pe 17 octombrie 2013 la 7 dimineața (US Eastern Time), respectiv 14 ora României și este un upgrade gratuit pentru toți deținătorii de licențe valide Windows 8 și Windows RT.

Modificările aduse de Microsoft în Windows 8.1 fac experiența utlizatorului mai plăcută și adaptarea acestuia cu noul sistem de operare mult mai ușoară, iar securitatea și performanțele îmbunătățite recomandă acest sistem de operare și în zona business. Pentru o privire de ansamblu recomand acest articol și această serie de articole.

Disponibilitate în format electronic

Prima formă este aceea în format electronic, prin download. Utilizatorii Windows XP, Vista sau Windows 7 pot accesa pagina Buy de pe site-ul Windows.com pentru a vedea ce opțiuni au.
Utilizatorii Windows 8 sau Windows 8.1 Preview primesc notificare din aplicația ModernUI Windows Store și pot face upgrade-ul prin Windows Store.
Kitul Windows 8.1 poate fi folosit astfel :

  • pentru upgrade de la versiuni anterioare fără a fi nevoie de schimbări ale cheii de produs Windows 8 (inclusiv chei Media Center).
  • în versiunea retail (la raft, cu amănuntul) pentru instalarea pe curat, de la zero, cu propria cheie.

Pe PC-ul tău nu apare update-ul ? Pornește-l manual !

Pornește manual instalarea din Windows Store

Disponibilitate cu amănuntul

Momentan în România am văzut opțiuni de precomandă pentru diferite versiuni Windows 8.1, dar nu știu când vor începe să fie onorate comenzile. În Statele Unite, versiunile retail sunt disponibile de vineri 18 octombrie 2013.

Câteva prețuri Windows 8.1 în România (orientativ, la 18 octombrie 2013)

Windows 8.1 Core 32 sau 64 biți Română OEM – 415 – 450 RON
Windows 8.1 Pro, 32 sau 64 biți Română OEM  – 619 RON
Windows 8.1 Core, 32 biți Română GGK (Get Genuine Kit – pentru legalizare)  – 490 RON
Windows 8.1 Pro, 32 sau 64 biți Română GGK – 710 – 750 RON
Pentru evoluția prețurilor accesați acest link. (Nu conține link de afiliere publicitară).

Disponibilitate preinstalat pe device-uri și PC-uri noi

Urmăriți ofertele diverșilor retaileri din România pentru a afla ce PC-uri și device-uri cu Windows 8.1 preinstalat vor fi disponibile în perioada următoare.

Aplicații noi

Windows 8.1 actualizează toate aplicațiile preinstalate odată cu Windows 8 la versiuni mai noi. În perioada următoare voi prezenta unele dintre aceste noi versiuni ale aplicațiilor ModernUI de la Microsoft, pentru că sunt remarcabil de bine făcute. Totodată remarc noi aplicații prezente în Windows Store imediat după lansarea Windows 8.1: Facebook,  Evernote, Hulu Plus, eBay, Netflix, Adobe Reader Touch, sau Adobe Photoshop Express. Sunt sigur că am ratat câteva aici, completați-mă la comentarii cu ce găsiți.

Update-ul GA Rollup A

Acest update va sosi prin Windows Update în următoarele zile.

Back To Top
Search