Windows-8-Packaging11

Deși Microsoft nu a anunțat încă oficial prețurile pentru noul sistem de operare Windows 8, retailerii au început să accepte de astăzi pre-comenzi pentru Windows 8 și astfel am aflat cât va costa noul sistem de operare.

Anterior Microsoft anunțase două promoții speciale pntru Windows 8.
[box type=”info”] Prima a fost ”scăpată” pe Internet în mai și a devenit oficială în iunie : toți clienții care cumpără un PC nou cu Windows 7 preinstalat între 2 iunie 2012 și 31 ianuarie 2013 vor putea achiziționa un cupon de upgrade la Windows 8 contra sumei de $ 14.99 (14,99 EUR în România) și cu prețuri similare în 130 de țări.
Pentru a obține upgrade-ul trebuie să ne înregistrăm până pe 28 februarie 2013 pe un site special despre care am scris aici. [/box] [box type=”info”]A doua promoție a fost anunțată în iulie 2012 și oferă o copie Windows 8 Pro oricărei persoane care deține o licență eligibilă Windows contra sumei de $40 (sau 40 EUR în România). Acest preț se plătește pentru versiuni cu descărcare electronică instalate prin intermediul installerului web pentru Windows 8 de la Windows.com.[/box] Din iulie și până astăzi, Microsoft a mai anunțat doar că va vinde versiuni upgrade pentru Windows 8 (Core – versiunea simplă pentru PC – Intel x86 Compatible) și Windows 8 Retail la raft sau electronic, dar fără a detalia prețuri. Reiese că nu vom avea versiuni Windows 8 full stand-alone (care se pot instala pe curat, fără upgrade), ceea ce naște întrebări firești despre ce e de făcut dacă avem un PC nou, fără un sistem de operare Microsoft anterior instalat, de exemplu, dacă vrem să instalăm Windows 8.
Această categorie de utilizatori (unde pot intra de exemplu și utilizatorii de dual-boot de pe Mac) va trebui să achiziționeze versiunea System Builder a Windows 8, care este similară cu ceea ce  cunoșteam înainte ca OEM.

Care vor fi prețurile pentru aceste versiuni ?

Retailerii Best Buy, NewEgg au postat prețuri foarte apropiate de cele pentru versiunile corespunzătoare pentru Windows 7 :
[box type=”info”] Windows 8 (Core): $99.99 (System Builder/OEM)
Windows 8 Pro: $139.99 (System Builder/OEM)
Windows 8 Pro Upgrade – $69.99
Windows 8 Pro Pack (Card cu cheie de produs) – $69.99
[/box] [box type=”warning”] Versiunile System Builder pentru Windows 8 Core și Windows 8 Pro vin ori pe 32 de biți ori pe 64, dar nu în ambele moduri. Versiunile upgrade includ ambele (și x86 și x64).
Windows 8 Pro Pack este doar un card cu o cheie de produs pe care îl putem utiliza pentru a face upgrade electronic, peste Windows 8 Core la Windows 8 Pro prin intermediul unui download de la Windows.com. [/box]

Back To Top
Search