Recent, o versiune beta a aplicației Twitter pentru Windows 8.1 a fost publicată accidental în Windows Phone Store și a fost retrasă destul de repede. Integrarea din acest Twitter pentru WP 8.1 cu funcțiile telefonului seamănă cu ceea ce are și Facebook pentru WP 8.1.

Am remarcat în comentariile de pe site și de pe grupurile Facebook și forumurile pe care le citesc nedumeririle utilizatorilor cu privire la modul în care funcționează contactele din Windows Phone 8.1, acum că integrarea Facebook a fost eliminată din sistemul de operare. De exemplu, am primit întrebări de genul

… contact cards reuneau într-un singur loc datele pentru aceeași persoană. Voi avea carduri separate pentru aceeași persoană ? Voi putea avea din nou un singur card pentru o persoană ?

De aceea m-am gândit că ar fi util să vedem cum funcționează mai departe integrarea Social Media Apps în Windows Phone 8.1.

[su_icon_text icon=”icon: pencil-square-o” icon_color=”#4ee04b” icon_size=”32″]Odată cu noul sistem de operare WP 8.1, conturile Social Media și aplicațiile sunt mai bine integrate în sistem, dar aplicațiile sunt separate de sistemul de operare. Principalul motiv pentru această separare este că aplicațiile pot fi actualizate mult mai des comparativ cu Windows Phone 8.1.[/su_icon_text]

Windows Phone 8.1 aduce un sistem prin care aplicațiile se pot cupla cu sistemul de operare prin ceea ce Microsoft a numit Social Extensibility Framework. Acest Framework oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicații pentru rețele sociale care se pot integra foarte bine cu Windows Phone.

Ce face Social Extensibility Framework ?

Single sign-in. Acum, cu o singură autentificare în aplicația instalată se face automat și integrarea ei cu sistemul de operare. Cu Facebook, de exemplu, în Windows Phone 8 trebuia să vă autentificați folosind setările din Email + Accounts și apoi separat în aplicația descărcată. Acum, după autentificarea în noua aplicație Facebook, sunteți întrebat dacă doriți ca Facebook să fie conectat cu Windows Phone. Aceasta aduce integrarea Facebook în People Hub, Calendar și Photos (unde apar astfel iar albumele online de pe Facebook), etc.

Integrarea cu People Hub. Aplicațiile care vor folosi Social Extensibility Framework vor avea integrare cu lista de contacte din Windows Phone și cu People Hub. Astfel, sunt oferite ca și până acum informații în fluxul „What’s New” din Windows Phone, dar și informații despre disponibilitatea online a persoanei respective în rețeaua socială a aplicației.

WP8-1-00042

Ce e nou ?

În cardul de contact apare acum o pagină separată, numită Connect, de unde puteți contacta persoana respectivă printr-o rețea Social Media.

WP8-1-00113

Integrare cu Hub-ul Photos. Aplicațiile se pot integra acum cu Photos Hub pentru a face posibilă accesarea fotografiilor stocate cu ajutorul serviciilor oferite de rețelele Social Media dintr-un singur loc pe Windows Phone. Până acum, nici pagina Connect, nici acest tip de integrare nu erau disponibile pentru aplicații.

WP8-1-00115

Integrare cu funcția de partajare. La fel ca înainte, aplicațiile se pot integra cu funcția de partajare, care permite partajarea de informații și fotografii în rețelele sociale pentru care aveți aplicații instalate.

WP8-1-00119

În Windows Phone 8 integrarea nu era o experiență uniformă și nu funcționa bine pentru toate serviciile, pentru că nu era actualizată la timp atunci când serviciile erau modernizate.

Cu toate acestea, sunt sigur că ați obsevat că dacă mergeți la Settings -> Email + Accounts veți vedea că și Facebook și Twitter apar ca posibilie conturi de adăugat, dar dacă apăsați pe ele vă vor pune să instalați Facebook, dar pentru Twitter vor accepta crearea de conturi (probabil până la publicarea noii aplicații Twitter).

Am remarcat că aplicația Linkedin folosește încă modelul vechi de conectare cu sistemul de operare. Mă aștept ca asta să se schimbe curând. Această perioadă de preview este un interval în care developerii își pot actualiza aplicațiile pentru noul tip de integrare. Apariția prematură a aplicației Twitter beta pentru Windows Phone 8.1 arată că până la lansarea publică a WP 8.1 aplicațiile Social Media vor fi actualizate pentru Windows Phone 8.1.

Back To Top
Search