Windows-10-Generic-desktop

Vestea privind Windows 10 gratuit pentru pirații software era prea bună pentru a fi adevărată, iar reacția unora de a se întreba ”ce au fumat” cei de la Microsoft a fost îndreptățită.
Citită atent, declarația lui Terry Myerson pentru Reuters nu spune de fapt nimic despre licențe:

„Vom upgrada toate PC-urile calificate, genuine și non-genuine, la Windows 10″ – Terry Myerson, telefonic pentru Agenția REUTERS

Ulterior spusele lui Myerson au fost confirmate pentru The Verge de un purtător de cuvânt Microsoft

„Credem că în timp clienții vor realiza valoarea licențierii corecte a Windows și le vom face mai ușoară trecerea la copii Windows legale”

Vă reamintesc, Myerson anunțase la evenimentul Windows 10 din ianuarie că upgrade-ul (incluzând licența – și AICI e diferența) la Windows 10 pentru utilizatorii Windows 7, Windows 8.1 sau Windows Phone 8.1 este gratuit pe durata primului an de la lansarea Windows 10. După acea dată, cei care nu au făcut upgrade-ul vor trebui să plătească pentru o copie Windows 10 cum fac și acum pentru licențe Windows 8.1 pe PC.

Și acum clarificarea – Windows 10 nu va fi gratuit pentru pirați

Update: Un purtător de cuvânt Microsoft a precizat pentru Polygon.com că upgrade-ul la Windows 10 va fi posibil chiar și pornind de la Windows instalat ilegal pe PC-uri, dar aceasta ”nu va schimba statutul not genuine (neautantic) al licenței”, ceea ce înseamnă că acele copii Windows ilegale vor rămâne neautentice (ilegale).

Oferta de upgrade gratuit la Windows 10 pentru utilizatori se aplică pentru toate device-urile calificate existente pe care rulează Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8.1. Unele ediții sunt omise de la upgrade-ul gratuit pentru consumeri – Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, și Windows RT/RT 8.1. Clienții Active Software Assurance cu licențiere în volum au beneficiul de a face upgrade prin alte oferte Windows 10 enterprise.
Întotdeauna ne-am angajat să oferim utilizatorilor cea mai bună experiență Windows. Cu Windows 10, chiar dacă PC-urile non-Genuine vor putea fi upgradate la Windows 10, upgrade-ul nu a schimba statusul non-Genuine al licenței. Windows non-Genuine nu este oferit de Microsoft. Nu este licențiat corect și nici suportat de Microsoft sau de parteneri autorizați. Dacă un dispozitiv este considerat non-Genuine sau licențiat ilegal înainte de upgrade, același dispozitiv va continua să fie considerat non-genuine sau licențiat ilegal după upgrade. Potrivit experților din industria IT, utilizarea de software piratat, inclusiv Windows Non-Genuine, are ca rezultat riscuri crescute de infecții malware, expunere la fraude (furt de identitate, conturi bancare, etc), expunerea publică a informațiilor personale și un risc sporit de performanțe scăzute sau de caracteristici care nu funcționează corespunzător.

Back To Top
Search