ShutDown-Featured11

Acest tutorial demonstrează cum se poate adăuga comanda Shut Down  (oprire PC) în meniul contextual – meniul care apare prin click dreapta/tap prelungit – de pe desktop pentru toți utilizatorii din Windows 8 și Windows 8.1.
Pentru a efectua modificările din acest tutorial trebuie să fiți autentificat(ă) folosind un cont cu drepturi de administrator. Odată creată, comanda va fi accesibilă tuturor utilizatorilor care au cont pe acel PC.
REZULTAT:
ShutDown
1. Pentru a adăuga „Shut Down” la meniul contextual de pe desktop:
A) Faceți click/tap pe butonul Download 1 de mai jos pentru descărcarea fișierului următor, apoi mergeți la pasul 3 de mai jos.
Adaugare-comanda-shut-down-meniu-contextual-desktop.reg
[button url=”https://old.cosmintataru.ro/wp-content/uploads/2013/08/Adaugare-comanda-shut-down-meniu-contextual-desktop1.zip” target=”_blank” style=”light-blue” size=”medium”] DOWNLOAD 1 [/button] 2. Pentru a elimina „Shut Down” din meniul contextual de pe desktop:
NOTĂ: Veți reveni la setările originale Windows, care nu includ acest meniu.
A) Faceți click/tap pe butonul Download 2 de mai jos pentru descărcarea fișierului următor, apoi mergeți la pasul 3 de mai jos.
Eliminare-comanda-shut-down-meniu-contextual-desktop.reg
[button url=”https://old.cosmintataru.ro/wp-content/uploads/2013/08/Eliminare-comanda-shut-down-meniu-contextual-desktop1.zip” target=”_blank” style=”light-blue” size=”medium”] DOWNLOAD 2 [/button] 3. Salvați fișierul ZIP pe desktop. Extrageți fișierul .reg prin dublu-click pe arhiva zip și copierea fișierului .reg pe desktop.
4. Dublu click/tap pe fișerul REG pentru a-l importa în regiștrii Windows.
5. Click/tap pe RunYes (UAC), Yes, și OK pe durata procesului de import.
6. La final puteți șterge fișierul .reg deși recomand crearea unui folder în ”Downloads” și păstrarea sa acolo.
7. Verificați prezența meniului prin click dreapta (sau tap prelungit) pe desktop.
NOTĂ: Pentru a ajunge pe desktop puteți folosi combinația de taste WINDOWS + D.

Back To Top
Search