[box type=”notes”] Așa cum am mai arătat, Windows 8 aduce pe PC-uri și device-uri unele caracteristici și elemente de design pe care Microsoft le-a introdus de câțiva ani pe telefoanele mobile, printre care și Lock Screen. Am promis să scriu un tutorial care să ne arate cum dezactivăm această caracteristică. Iată-l mai jos. [/box]

Dacă Lock Screen vi se pare doar un pas suplimentar inutil sau enervant către ecranul de login al desktop-ului/laptopului dv. clasic, în Windows 8 Pro îl puteți dezactiva foarte simplu în câțiva pași.

01 Dezactivare Windows 8 Lock Screen

Lock Screen neconfigurat – nu sunt activate notificări din aplicații.

lock-featured

Lock Screen configurat – notificări din mail și din IM+

Dacă v-ați decis să dezactivați acest ecran, trebuie să deschideți Local Policy Editor. Apăsăm tasta Windows + R și tastăm  gpedit.msc în caseta Run, apoi Enter.

02 Dezactivare Windows 8 Lock Screen

Urmăm traseul de mai jos: Computer Configuration -> Administrative Templates -> Control Panel -> Personalization.  Faceți dublu click sau click dreapta pe “Do not display the lock screen.” și selectați Edit :

03 Dezactivare Windows 8 Lock Screen

Acum trebuie să selectăm Enabled și apoi facem click pe OK pentru a închide acea fereastră și apoi putem închide și fereastra Local Group Policy Editor.

04 Dezactivare Windows 8 Lock Screen

[box type=”tip”] Schimbarea se produce pe loc, nu este necesară repornirea PC-ului. Putem testa cu combinația Win+L (tasta Windows + L). În loc de lock screen vom ajunge direct la Logon. La fel, la următoarea pornire a PC-ului vom ajunge direct la Logon. [/box]

05 Dezactivare Windows 8 Lock Screen

Back To Top
Search