Microsoft a scos transparența Aero Glass din Windows 8 și a eliminat orice posibilitate de reactivare a acesteia din noul sistem de operare, însă a lăsat taskbar-ul transparent. Dacă te deranjează, află cum îl poți face mat.
Ca o paranteză, vreau să amintesc că există totuși o modalitate de activare a transparenței ferestrelor, dar este o experiență inestetică și instabilă, ceea ce face inutilizabil respectivul tweak. De aceea nu am publicat nici un tutorial despre el.
[box type=”info”]Chiar dacă Microsoft a eliminat Aero Glass, transparența este încă prezentă în taskbarul de pe desktopul Windows 8. Această ”rămășiță” de transparență nu pare a fi agreată de prea multă lume, pentru că nu are blur, iar ferestrele care ajung mai mult sau mai puțin întâmplător sub Taskbar distrag atenția de la utilizarea taskbar-ului în sine. [/box]

Taskbarul transparent poate deranja uneori
Taskbarul transparent poate deranja uneori
[box type=”recom”] Vă semnalez o aplicație portabilă (nu necesită instalare) care permite dezactivarea transparenței din taskbarul Windows 8. Aplicația este compatibilă cu versiunile Windows 8 pe 32 sau pe 64 de biți, dar nu cu cele ARM. Nu modifică setarile din Registry, și trebuie doar încărcată la pornirea sistemului dar nu este o problemă, pentru că nu consumă multe resurse. [/box] Trebuie să rulăm programul și să alegem Disable sau Enable Taskbar Transparency. Modificarea se face instantaneu pe toate monitoarele. Dacă bifăm și căsuța Perform this at Windows startup, programul se va încărca automat și va dezactiva transparența la fiecare logon.

[box type=”download”] Download [/box]

Back To Top
Search