Restart Log Off Sau Shut Down In Windows 8

Tot mai mulți utilizatori care instalează Windows 8 se întreabă acest lucru : cum restartez, dau log off sau închid sistemul meu cu Windows 8 ?
Cum Microsoft a eliminat butonul Start de pe Taskbar și a introdus noua interfață Modern UI, va fi un pic dificil, dar toată lumea se va acomoda cu una dintre metodele descrise mai jos sau va găsi propriile trucuri care pot face puțin mai ușoare aceste sarcini.

METODA 1: Folosim combinația de taste Ctrl+Alt+Del

Oriunde te-ai afla în Windows 8 (aplicație Modern UI sau pe Desktop și cchiar pe ecranul Start) apasă combinația Ctrl+Alt+Del și vei ajunge la următorul ecran:
01 Restart Log Off sau Shut down in Windows 8
Observă opțiunile foarte utile de aici. Mai întâi remarcăm butonul de power din dreapta jos, care ne oferă exact ceea ce căutam : Shut down și Restart. Suplimentar, mai avem la dispoziție comanda Lock (care ”încuie” temporar PC-ul cu parola noastră, fără a da log off), Switch User (comutare la alt cont, lăsând sesiunea noastră neatinsă), Sign out (adică Log Off sau încheierea sesiunii noastre și ieșirea la ecranul de întâmpinare), Change a password (modificarea unei parole) și Task Manager, care ne oferă acces la noul Task Manager.
Aceasta este metoda mea preferată de a accesa aceste comenzi. Este foarte comodă și rapidă ! În plus, combinația de taste îmi este familiară de la versiunile Windows anterioare !
METODA 2: Folosind toolbar-ul Charms
Cu toolbar-ul Charms ne-am familiarizat deja aici. Foarte pe scurt, apăsați tastele Win+C sau mergeți cu mouse-ul la oricare colț din partea dreaptă a monitorului și veți vedea toolbar-ul Charms.
Oriunde te-ai afla în Windows 8 (aplicație Modern UI sau pe Desktop și chiar pe ecranul Start) apasă combinația Win+C sau dă swipe de la dreapta la stânga și vei avea acces la toolbar-ul Charms, în partea dreaptă a ecranului.
02 Restart Log Off sau Shut down in Windows 8
În partea  de jos avem acum acces direct la același buton Power :
03 Restart Log Off sau Shut down in Windows 8

METODA 3: Folosind combinația de taste Alt+F4

Această metodă funcționează doar de pe Desktop.
Click sau tap pe Taskbar și apoi apăsăm Alt+F4 pe tastatură. Ajungem la o casetă de dialog similară cu cea din versiunile Windows anterioare:
Acum putem selecta comanda dorită.
04 Restart Log Off sau Shut down in Windows 8

METODA 4: Folosind meniul de utilizator din Start Screen

Această metodă funcționează doar din noul ecran Start. Ea permite doar Log off și Lock.
Accesăm meniul de Start cu Apăsare pe butonul cu logo Windows de pe tastatură sau de pe device, sau mergem cu mouse-ul în colțul din stânga jos al ecranului, așteptăm preview-ul ecranului Start și apoi facem click pe acesta.
Odată ajunși acolo, dăm click pe avatar sus în dreapta și selectăm comanda dorită :
Restart Log Off sau Shut down in Windows 8
Acestea sunt metodele cele mai simple de a accesa comenzile Log Off, Shut Down sau Restart în Windows 8.
Desigur, există și metode alternative, pe care le vom prezenta curând într-un tutorial separat.
Care metodă dintre cele de mai sus vi se pare cea mai potrivită stilului vostru de lucru ?

Back To Top
Search