Acesta este un tutorial de bază destinat începătorilor în ale Windows 10 Mobile prin care vom vedea cum pot fi accesate setările telefonului și cum este structurată aplicația Settings / Setări.

De ce e important să mă familiarizez cu aplicația Settings ?

Majoritatea setărilor de pe un telefon cu Windows 10 Mobile se regăsesc în aplicația Settings / Setări. De aceea este important ca un utilizator al unui telefon cu Windows să cunoască foarte bine cum se poate accesa și cum este organizată această aplicație.

Cum accesez Settings / Setările pe Windows 10 Mobile ?

1. Metoda cea mai rapidă este să accesați Action Center / Centrul de Acțiuni și să apăsați pe rotița dințată All Setings / Toate Setările. Urmați pașii de mai jos:
1.1. – Oriunde vă aflați după deblocarea telefonului, trageți cu degetul de jos în sus, de pe marginea superioară a ecranului pentru a afișa Action Center / Centrul de Acțiuni :

Accesarea Centrului de Actiuni
Accesarea Centrului de Actiuni
1.2. – Apăsați pe butonul-rotiță zimțată All Settings / Toate Setările
Accesare All Settings
Accesare All Settings
2. Accesați ecranul start al telefonului cu o apăsare pe stegulețul Windows de la baza ecranului.

PONT wfl.ro – dacă butonul Start nu este vizibil, trageți cu degetul de la baza ecranului de jos în sus pentru a afișa bara de comenzi).
Accesare ecran Start
Accesare ecran Start
3. Odată afișat ecranul Start, trageți cu degetul de pe marginea dreaptă a ecranului spre stânga, pentru a accesa lista de aplicații.
Accesare lista aplicatii de pe ecranul Start
Accesare lista aplicatii de pe ecranul Start
Aici aveți două variante de a găsi aplicația Settings / Setări.
3.a. Prima este să derulați lista de aplicații în sus până ajungeți la litera S, unde găsiți Settings / Setări.
Derulare lista de aplicatii pana la Settings
Derulare lista de aplicatii pana la Settings
3.b. A doua este să căutați din caseta din partea de sus a ecranului. Apăsați cu degetul pe casetă și tastați Set . Settings apare în lista de rezultate:
Cautare Settings in lista de aplicatii
Cautare Settings in lista de aplicatii
Cam tot ce trebuie configurat pe un telefon Windows 10 Mobile se găsește în aplicația Settings.Observați în captura de mai jos categoriile (1), rotița zimțată (2) pe care puteți apăsa oricând și de oriunde din Settings pentru a reveni la lista de categorii și caseta de căutare (3), unde puteți tasta câteva litere pentru a găsi setarea care vă interesează:
Aplicația Settings
Aplicația Settings: 1) Categorii 2) Buton revenire la lista de categorii 3) Caseta de căutare setări.
În ai găsim următoarele categorii: System, Devices, Network & Wireless, Personalization, Accounts, Time & language, Ease of Access, Privacy, Update & security, și Extras. Fiecare categorie grupează un număr de setări înrudite cu numele acesteia. Am inclus capturi din fiecare secțiune în galeria de mai jos:
Back To Top
Search