Pare foarte greu de crezut, dar in urma cu cinci ani debuta acest serviciu, initial sub numele Twttr. La momentul acela nu a atras atentia nimanui, dar astazi lucrurile stau cu totul si cu totul altfel, pentru ca nu exista dispozitiv mobil inteligent de exemplu fara un cont de Twitter, ca sa nu mai vorbim de popularitatea unor aplicatii cum ar fi Tweetdeck (recent cumparata de Twitter, de altfel) pe calculatoare.

twitter-5-ani
La aceasta aniversare pagina oficiala Twitter afiseaza o serie de date interesante: pe 15 iulie 2006, pe twitter au fost postate doar 224 de mesaje, fata de astazi, cand aproximativ acelasi numar de mesaje (peste 200) sunt postate pe Twitter in a zecea parte dintr-o secunda. Cifra de 600 de mii de utilizatori a fost atinsa la un an si jumatate de functionare, fata de acelasi numar care acum isi deschid conturi intr-o singura zi.
De la 2 milioane de tweet-uri pe zi in ianuarie 2009, astazi sunt postate 200 de milioane pe zi.
Succesul serviciului a fost adus in mare masura d eadoptarea acestuia de catre o serie de persoane si personalitati publice. Lady GaGa are peste 11milioane de followeri, intrecandu-l pe Barack Obama care are 9 milioane.

Back To Top
Search