De curând am găsit o soluţie interesantă de printare şi scanare: UDOCX.

Cu ce diferă de soluţiile existente ?
Păi… totul se face în cloud.

Ce este UDOCX?

Unified DOCument eXchange este un serviciu in Cloud pentru procesarea documentelor, serviciu ce permite utilizatorilor sa scaneze, sa stocheze, sa trimita prin email sau fax, precum si sa imprime documente, intr-un mod securizat, de la orice multifunctional aflat oriunde in lume.
UDOCX ofera o integrare transparenta a multifunctionalelor cu Microsoft Exchange, BPOS sau Office 365 fara a fi necesara instalarea sau intretinerea unor echipamente si a unui software aditional. Utilizatorii pot folosi multifunctionalele la fel ca si cum ar folosi PC-ul propriu si pot profita de avantajele oferite de solutia aflata in Cloud.
UDOCX ofera o solutie ce creste valoarea si imbunatateste serviciile unui multifunctional reducand in acelasi timp complexitatea muncii.

 

Ce poate face UDOCX?

– Ofera acces din meniul multifunctionalului la contactele din Outlook ce sunt stocate in serverul de mail MS Exchange local sau din Cloud
– Documentele sunt stocate in mod automat in locatii predefinite
– Nu permite accesul anonim sau neautorizat la trimiterea documentelor folosind multifunctionalul
– Imprimarea documentelor poate fi initiata direct din meniul multifunctionalului
– Puteti renunta la liniile de fax
– Faxul devine o parte integrata a fluxului digital de date
– Nu aveti nevoie de intretinere sau upgrade pentru software sau meniul multifunctionalelor
– Expediere facila si fara erori a documentelor
– Administrarea solutiei se face prin interfata web

Pe pagina de prezentare a produsului găsiţi şi câteva materiale introductive: Media | Pachete UDOCX

În plus, pe lângă informaţiile de pe site am luat legătura cu Paul Roman pentru a afla mai multe informaţii despre acest serviciu.

A.D. În descrierea produsului se pomeneşte de locaţii în Cloud, precum SharePoint Online: „Destinatii generice din Sharepoint Online”
Această soluţie poate funcţiona şi cu SharePoint On-Premises ? Există vreo problemă în utilizarea acestei combinaţii de produse ?
P.R. Soluţia funcţionează la fel de bine cu SharePoint Online cât şi cu cel On-Premises. Nu există limitări, singura cerinţă fiind aceea ca SharePoint-ul să fie accesibil din internet sau măcar din datacenter-ul Fenestrae (producătorul soluţiei UDOCX)

A.D. Pe scurt, cam ce cerinţe ar trebui îndeplinite de cei ce beneficiază de o imprimantă multifuncţională şi ar dori să implementeze acest soft ?
P.R. Teoretic orice multifuncţional ce are conectivitate la internet şi un browser web integrat poate accesa acest serviciu. Ricoh și Xerox sunt doi furnizori de echipamente ce au astfel de soluții.

A.D. Din descrierea produsului, există un dezavantaj: dacă sunt într-o locaţie care are o multifuncţională, dar nu are implementat acel soft, nu pot folosi serviciile oferite de UDOCX.
Practic eşti limitat doar la multifuncţionalele din organizaţii ?
Aşa este sau am înţeles eu greşit ?
P.R. Softul se află în cloud. Dacă se respectă cerințele de la punctul doi, multifuncționalul poate fi conectat la soluție.

A.D. Cât timp durează o astfel de implementare ?
P.R. În cazul unei soluții simple implementarea durează câteva ore.
Pentru o soluţie mai complexă ce include integrarea cu Sharepoint-ul poate dura cateva zile.

Back To Top
Search