Microsoft va deschide pe 2 iunie programul de upgrade la Windows 8. Costul va fi de 14,99 USD (probabil în Europa va fi de 14,99 EUR, dacă prețurile Microsoft de aici sunt ”traduse” în continuare astfel) pentru cei care cumpără acum un PC cu Windows 7 preinstalat între 2 iunie 2012 și 31 ianuarie 2013.

Oferta spune că persoanele care cumpără un PC nou cu Windows 7 de la Microsoft Store după 2 iunie vor putea face upgrade la Windows 8 Pro contra 14,99 dolari. Oferta este valabilă doar pentru upgrade de la versiunea Windows 7 Home Basic sau una superioară.

Este evidentă intenția Microsoft de a proteja partenerii hardware, care astfel ar putea continua să vândă PC-uri înainte de începerea școlii, chiar dacă Windows 8 nu va fi lansat la acea dată și utilizatorii ar putea fi tentați să mai amâne până atunci achizițiile hardware.

De asemenea, pentru consumerii US care intră în acest program, Microsoft va oferi și training gratuit pentru utilizarea noului sistem de operare plus un voucher-cadou de 20 USD celor care participă la training.

Dacă pentru utilizatorii din Statele Unite lucrurile devin clare, momentan nu știm nimic despre eventualele oferte pentru Windows 8 în Europa, cu atât mai puțin în România.

Data la care este lansat programul, 2 iunie, îmi sugerează că Windows 8 Release Preview va fi lansat vineri, 1 iunie.

Sursa

Back To Top
Search