Windows 8.1 Update

Microsoft publică astăzi prin Windows Update … update-ul pentru Windows 8.1, despre care am mai vorbit numindu-l Windows 8.1 Update 1 sau Spring Update.
Acest set de actualizări aduce o serie de schimbări importante pentru Windows 8.1, pe lângă cele care țin de interfață și care sunt menite să facă sistemul de operare mai prietenos pentru utilizatorii de PC-uri non-touch.
[su_icon icon=”icon: lightbulb-o” background=”#ffffff” color=”#ead95f”][/su_icon] Ce nu s-a discutat prea mult până acum este faptul că update-ul este obligatoriu (știm că este gratuit, așa că nu este o problemă) pentru utilizatorii Windows 8.1. Aceasta pentru că aduce schimbări importante platformei, iar viitoarele update-uri nu vor mai putea fi aplicate direct peste Windows 8.1.
Microsoft a publicat pe blogul Premier Field Engineering un articol prin care detaliază acest update și care accentuează că el este obligatoriu pentru cei care vor să primească și altele în viitor:

„Dacă nu veți instala (Windows 8.1) Update, vechea platformă Windows Update nu va mai fi compatibilă cu patch-urile viitoare, începând din mai 2014 (treceți la instalat !)”

Și blogul Springboard Series anunța același lucru din 2 aprilie.
Obligativitatea de a face update nu se aplică pentru sistemele cu Windows 8.0 (care nu au făcut upgrade la Windows 8.1), mai arată Microsoft. Windows 8.0 primește suport în continuare până la 12 ianuarie 2016, după cum se arată pe site-ul companiei.
WIndows 8.1 Update 1 este un pachet cumulativ și cuprinde toate actualizările anterioare (pentru caracteristici și pentru securitate). El nu se poate instala direct peste Windows 8.0.
Windows 8.1 Update 1 a fost oferit din 2 aprilie abonaților Technet și MSDN.
Personal folosesc de ceva timp versiunea finală pe Surface RT, pe PC-ul principal și pe laptop (unde am instalat-o recent). Pot spune că Windows este mai plăcut. E adevărat, pentru cei care s-au acomodat încă de la Windows 8.0 cu interfața și cu schimbările de la desktop, sau cu aplicațiile Metro, acum poate părea un pic ciudat, dar vă veți acomoda relativ repede și veți vedea că este intuitiv și ușor de folosit.
Pe sistemele non-touch, după acest Update, bootarea se va face în mod implicit direct pe desktop. De asemenea, aplicațiile de pe desktop vor fi folosite implicit la deschiderea imaginilor sau a documentelor, evitând deschiderea aplicațiilor Metro la lucru pe desktop. Bineînțeles, setarea se paote modifica pentru a se porni cu ecranul Start.
Noul meniu Start și opțiunea de a rula aplicațiile Metro în ferestre pe desktop nu sunt instalate cu acest update.
Microsoft oferă suport mainstream pentru Windows 8.1 până la 9 ianuarie 2018 iar suport extins până la 10 ianuarie 2023.

Back To Top
Search