Windows 8.1 Update 2

După lansarea Windows 8.1 Update în aprilie, Microsoft anunță următoarea actualizare pentru Windows 8.1, care va veni prin Windows Update pe 12 august.
Microsoft spune că are un program de actualizări regulate prin care încearcă să răspundă cât mai rapid feedback-ului de la clienți și parteneri. Aceste actualizări sunt oferite lunar și conțin patch-uri de securitate dar și de altă natură. Compania mai lasă de înțeles că în loc de a lăsa să treacă mai multe luni și apoi să publice un update mai mare intenționează să folosească update-uri lunare pentru a oferi remedii mai des alături de pachetele din ”Update Tuesday” (cunoscute ca Patch Tuesday).
Actualizările vor continua să vină prin Windows Update (WU), Microsoft Update (MU), și Windows Server Update Services (WSUS). Ele vor aduce și patch-uri de securitate, dar și îmbunătățiri funcționale pentru PC-uri sau tablete cu Windows.
Microsoft oferă ca exemplu de update-uri cu îmbunătățiri funcționale relansarea Windows Store din mai sau update-ul pentru OneDrive din iunie, care permite un control mai bun asupra sincronizării fișierelor.
Update-urile din 12 august aduc aceste îmbunătățiri:
Creșterea preciziei pentru touchpad-urile de pe tablete – sunt adăugate trei setări noi pentru utilizator. Astfel, touchpad-ul poate fi lăsat activat chiar dacă un mouse este conectat, sunt permise click-uri dreapta pe touchpad și dublă apăsare urmată de tragerea elementelor selectate.
Recepție Miracast – un set de API-uri va permite dezvoltarea de aplicații Windows 8.1 ce vor permite folosirea PC-ului ca receptor Miracast.
Reducerea solicitărilor repetate pentru autentificarea SharePoint Online – Dacă utilizatorul selectează “Keep me signed in” la prima autentificare, nu i se vor mai cere de mai multe ori datele de autentificare pentru acel site SharePoint Online.
Actualizarea se va distribui prin Windows Update și prin Windows Server Update Services (WSUS).

Back To Top
Search