OneDrive Desktop

Între update-urile lansate ieri de Microsoft pentru Patch Tuesday din iunie am găsit unul opţional care aduce noutăţi în interfaţa desktop a OneDrive, inclusiv pe Windows 8.1 RT. Este vorba despre pachetul „Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2962409)”, care nu este selectat implicit pentru aplicare.

Articolul Knowledge Base nu oferă prea multe detalii despre conţinutul sau modificările aduse de acest pachet.  KB2965174, este intitulat „OneDrive improvement update for Windows RT 8.1 and Windows 8.1: June 2014,” (Actualizare pentru îmbunătăţirea OneDrive în Windows RT 8.1 și Windows 8.1: iunie 2014).

Ce e nou în acest update ?

Înainte de acest update, în meniul contextual OneDrive de pe bara de sarcini aveam doar două comenzi:
Meniul contextual OneDrive de dinaintea update-ului din 10 iunie 2014
Acum însă, un click dreapta pe iconița OneDrive din Taskbar va afișa comenzi adiționale, readucând experiența desktop OneDrive la ceea ce exista într-o formă asemănătoare pe vremea clientului desktop pentru SkyDrive.
De sus în jos, în imaginea următoare, sunt prezente următoarele comenzi: deschidere OneDrive pe desktop, în File Explorer, deschiderea OneDrive online în browser, afișarea problemelor de sincronizare, sincronizare manuală, oprire temporară sau reluare (dacă este oprită) a sincronizării, OneDrive storage duce la panoul de control Metro unde se prezintă informații despre spațiul disponibil în cloud-ul OneDrive, setări și ajutor, cu trei legături în submeniu (ajutor, feedback pentru produs și depanare).
Noul meniu contextual pentru OneDrive pe desktop
Schimbarea cea mai importantă este aceea care permite oprirea temporară a sincronizării. Acest lucru era posibil înainte doar din File Explorer, din meniul click dreapta pe iconița OneDrive:
Oprirea temporară era posibilă doar de aici înainte de update
Un click normal pe iconița OneDrive va afișa un dialog informativ cu progresul sincronizării (1), alături de opţiunea de a porni manual sincronizarea (2) sau de a o opri temporar (sau de a o relua) (3) tot manual. De asemenea mai este oferit acces la OneDrive prin intermediul gestionarului de fișiere File Explorer (4).
 Dialog informativ OneDrive pe desktop
Dialogul de configurare de pe desktop are și el o serie de opțiuni : sunt două taburi (1) pentru setări și (2) pentru informații suplimentare. Prima opțiune de sus, (3), permite configurarea OneDrive pentru a descărca toate fișierele din cloud-ul OneDrive pe PC (cu detalii privind spațiul disponibil), iar cea de-a doua (4) ne permite operația inversă, aceea de a avea toate fișierele OneDrive doar în cloud, pe serverele Microsoft.
Primul tab al dialogului cu setări OneDrive pe Desktop
Al doilea tab afişează versiunile componentelor OneDrive (informații care vă pot fi solicitate pot utile când apelați la Microsoft pentru asistență OneDrive), dar și un buton care va deschide setările Metro pentru OneDrive :
Al doilea tab al dialogului cu setări OneDrive pe Desktop
De notat că nu au fost introduse alte modificări vizibile pe desktop sau în setările OneDrive din panoul de control Metro.

Concluzii

OneNote este acum mai prietenos pentru utilizatorii desktop-ului Windows 8.1. Dar mie îmi mai lipsește ceva pentru ca experiența să fie perfectă: aș vrea să pot sincroniza individual manual folderele din OneDrive, prin meniul contextual al acestora. Lucrez mult cu capturi de ecran pentru tutoriale, făcute pe device-urile mele după necesități. Aș vrea să pot să transfer mai repede fișierele prin OneDrive pe computerul principal (desktop), pentru prelucrare.
Voi ce modificări ați vrea pentru a vă îmbunătăți și mai mult experiența OneDrive ?

Back To Top
Search